Sukkersøtt og fengende

24. september 2010 15:34 av Cathrine Jakobsen 

Venke Knutson har giftet seg og blitt mamma siden sist utgivelse i 2007. Nå er hun aktuell med en samling av sine største hits.

Etter seks år som artist, har Venke Knutson nå sluppet samlealbumet «Smiles – The Very Best Of Venke Knutson». Det er en variert plate, som selvfølgelig stappet med alle hennes mest kjente låter. Den inneholder alt fra roligere sanger som «Shelter From The Rain» og «There She Goes» til hennes aller første hit «Panic».

Venke har etter hvert fått et moderne og voksent uttrykk. Hun har virkelig funnet seg til rette i pop-sjangeren. Det passer hennes særegne, lyse stemme godt. I kjent stil sjarmerer hun lytterne i senk. Lydbildet er gjennomgående enkelt, men her fungerer det uten at det blir for kjedelig. Det er mye gitar, og Venkes vokal kommer godt frem. Her er det noe for en hver smak.

Låtskriver

Albumet begynner med den fengende Melodi Grand Prix hiten «Jealous ‘Cause I Love You». Dette er en god beskrivelse av musikken. For dette er både sukkersøtt og fengende samtidig. En god blanding av låter som vil røre ved deg på en eller annen måte.

Knutson har selv vært delaktig som låtskriver på flere av låtene. Hun har samarbeidet med blant annet Laila Samuelsen (kjent fra bandet The Tuesdays). Det som mangler på denne plata er hennes eneste norske låt «Smil». Den har aldri har blitt utgitt i albumversjon. CD-en holder likevel det den lover i tittelen, og får deg til å dra på smilebåndet.

Anbefalte låter

«Jealous ‘Cause I Love You», «Walk The Walk» og «When The Stars Go Blue» (En duett med Kurt Nilsen).

Stengt for kommentarer.