Dansefeber før premieren

5. september 2010 13:52 av Cathrine Jakobsen 

På lørdag går startskuddet i årets sesong av «Skal Vi Danse» på Tv2. Deltagerne øver for fullt, og seerne bruker sosiale medier for å skaffe kjendisene stemmer.

skalvidanse

– Man blir kjent med kjendisene på en helt ny måte, og får se de mestre noe de aldri har prøvd før, sier Lene Waldeland.

Hun blogger jevnlig om «Skal Vi Danse». Når programmet sendes er rundt 500 lesere innom bloggen Svdfan daglig.

– Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger som jeg setter pris på, forteller hun. Bloggen har fungert som en samling av alt som omhandler programmet.

– Sosiale medier er viktig uansett hva du vil promotere! Jeg har kommet i kontakt med mange som ønsker å mene noe om programmet via bloggen, sier Waldeland.

Bloggen ble startet som en hobby mens programmet gikk i 2007. Siden dette har Waldeland også fått flere muligheter til å være i studio under sending.

– Jeg kommer med fyldige rapporter og bilder fra kulissene hver gang, forteller hun. Disse innleggene fra kulissene er blant de mest populære.

– Nå gleder jeg meg veldig til å være til stede på premieren, sier hun. I år er det 12 kjendiser som skal svinge seg på parketten. Det er første gang «Skal Vi Danse» har så mange deltagere.

– Mange av dem vil sikkert overraske, og jeg tror årets sesong blir bra, avslutter Waldeland.

Stemmegrupper på Facebook

– Jeg har fulgt med på alle sesonger av «Skal Vi Danse». I fjor høst var jeg blant annet på en av sendingene, sier Mathilde Lorentzen.

Ved å opprette en gruppe på det sosiale mediet Facebook har hun vist sin støtte til kjendisdanseren Tommy Fredvang og dansepartner Rakel Kristina Aalmo. Tv2-suksessen har aldri vært så populært blant både kjendisene og seerne som nå.

–  Fordi jeg heier på Tommy, og skal stemme på han opprettet jeg denne fangruppen, forteller Lorentzen.

Lorentzen og Waldeland er ikke de eneste som har engasjert seg i programmet. Diskusjonene og spekulasjonene begynte allerede før årets kjendisdansere ble lansert i starten av august. Sosiale medier brukes aktivt i kampen om seerstemmene under høstens sesong.

– Å bruke Facebook på denne måten kan hjelpe med å skaffe flere stemmer, mener Lorentzen.

I løpet av programmene vil kjendisdanserne selv blogge om treningene og det som skjer bak kulissene.

– Jeg tror denne sesongen blir utrolig spennende! Aldri før har det vært så mange kjendiser med, avslutter Lorentzen.

Stengt for kommentarer.