Skeid seiret på Bislett

9. juni 2010 10:46 av Anita Victoria Iversen 

Seriepremieren startet med en kalddusj for Skeid, da Aalesund tok ledelsen etter bare elleve minutter. Men A-lags debutant Peter Sørensen Nergaard sørget for at Skeid raskt tok seg inn i varmen igjen.

angrep-ved-joar0101

De 313 tilskuerne har så vidt kommet på plass til den første seriekampen i Fair Play ligaen på Bislett når Skeid mister ballen i et angrep, og Aalesund kontrer. Før de rødkledde rekker å stable forsvaret på plass kommer Aafk-angriper Didrik Fløtre seg forbi midtforsvarer Morten-Andrè Slorby og sender gjestene i ledelsen.

– Det blir en misforståelse mellom Martin og meg der. Avklaringa mellom oss var ikke god nok, og da ble det enkelt for Aalesund å score, sier Slorby.

Scoring i debuten

Skeid lar seg ikke knekke av et tidlig baklengsmål, og tre minutter senere mottar Peter Sørensen Nergaard, som spiller sin første seriekamp for A-laget, en perlepasning fra lagkamerat Kim Nysted. 19-åringen gjør alt etter boka når han dribler seg gjennom Aafk-forsvaret og utligner for hjemmelaget.

Utover i omgangen har Skeid flere farlige sjanser, deriblant et frispark etter at Skeid-kaptein Preben Mankowithz blir hoppet på av en Aafk-spiller. Kim Nysted prøver seg på et skudd, men får ikke uttelling.

Tre minutter før hvilen viser Stian Pettersen hvilken makabre fart han har, og dribler seg hele veien ned til dødlinja i 16- meteren hvor han blir meid ned av en forsvarer. Dommeren reagerer kontant, og dømmer straffe til Skeid.

Skeid-nykommer Adama Diomande fyrer av fra straffemerket, men Aafk- keeper Sten Grytebust velger riktig hjørne, og dermed går lagene til pause på stillingen 1-1.

Andre omgang begynner med dramatikk når Nergaard dyttes i 16-meteren til Aafk. Publikum roper på nok en straffe, men dommeren er ikke av samme oppfatning og lar spillet fortsette.

Skeid snuser for alvor på ledelsen et par minutter senere, men Aafk-keeper redder så vidt skuddet på streken.

Skeid fortsetter å presse Aalesunds rekrutter når Faysal Ahmed flere ganger dribler seg opp langs sidene. I det 59. Minutt kommer han til innlegg, og foran kassa header midtsopper Slorby ballen kontant i nettet til Alesundværingene. Oslo laget tar ledelsen 2-1 til stormende jubel fra de fremmøtte oksene på tribunen.

Unødvendig spennende

Den siste halvtimen er det Skeid som styrer kampen, og mulighetene til å øke ledelsen er mange. Men verken Bardh Shala, Mesut Can eller Peter Sørensen Nergaard lykkes med dette.

Kampen går over på overtid og Aafk setter alle kluter til for å unngå tap i den første serierunden. De er kun en hårsbredd unna utligning når kula triller på streken bak Skeid-målmann Martin Jørgensen.

Men det blir ikke flere mål, og fire minutter på overtid blåser dommeren i fløyta. Skeid henter hjem tre poeng i seriepremieren

– Det var moro å score etter misforståelsen som førte til 0-1 målet i første omgang. Vi begynte å stresse på slutten av kampen, men ellers gjør vi en forholdsvis god kamp, sier matchvinner Slorby.

Skeid-trener Arild Stavrum er fornøyd med å vinne årets første seriekamp, men skulle ønske at de gjorde det litt mindre spennende i sluttminuttene.

– Vi gjorde det unødvendig spennende på slutten, vi skulle nok ha scora på flere av sjansene vi hadde tidligere i kampen, sier han.

Selv om Skeid hadde det meste av spillet og en høy produksjon av målsjanser innrømmer Stavrum at han ikke var helt sikker på utfallet av dagens kamp:

– Før kampen var jeg ganske usikker på hvordan det ville gå, vi har variert mye i det siste. I dag spilte vi jevnt over bra, og vi tar en veldig viktig seier, fastslår han.

Førstkommende tirsdag reiser Skeid til rosenes by for å møte Molde 2 på Aker Stadion.  Kampstart er klokken 14.00.

Fakta

Skeid FK            2(1)

Aalesund FK 2 1(1)

2. divisjon fotball, menn. (Fair Play Ligaen)

Bislett stadion.

Mål: 0-1 Didrik Fløtre (11), 1-1 Peter Sørensen Nergaard (14) og 2-1 Morten-André Slorby (59).

Skeid(4-4-2): Martin Jørgensen – Stian Pettersen, Joar Harøy, Morten-André Slorby, Erlend Ormbostad – Faysal Ahmed (76: Mesut Can), Preben Mankowitz (87: Marius Pierau), Svein Tore Brandshaug, Peter Sørensen Nergaard – Kim Nysted og Adama Diomande (61: Bardh Shala).

Tilskuere: 313

Dommer: Audun Fremstad (Løten IL).

Stengt for kommentarer.