– Ber om bedre vær

3. mai 2010 16:08 av Tore Jacobsen 

Trondheim opplever noen av de kaldeste maidagene på flere år. Nå inkluderer utelivsbransjen værgudene i aftenbønnen.utepils

Om det hadde vært ok vårvær i helga, kunne vi doblet kapasiteten vår. Vi taper nok ikke penger, men vi går helt klart glipp av en god del ekstra omsetning.


Vi møter Karsten Tooreenc, bartender ved Rabarbra pub og kaffebar på Bakklandet. 1. mai-helga er akkurat forbi,

OPTIMIST: Bartender Karsten Toorrenc ved Rabarbra pub og kaffebar ser positivt på tilværelsen til tross for dårlig maivær.

OPTIMIST: Bartender Karsten Toorrenc ved Rabarbra pub og kaffebar ser positivt på tilværelsen til tross for dårlig maivær.

men det var lite som minner om vårliv og utepils på serveringsområdet utenfor puben. I lufta kjenner vi sludd i ansiktet, og brilleglassene dugger som om det er midtvinters i det vi trer inn i det lille lokalet.

– Det er mai, men i utelivsbransjen er det fortsatt vinter, smiler Torrenc.
Han ser ikke mørkt på tilværelsen. Til tross for dårlig vær i helga, var det fullt hus både fredag og lørdag kveld.

– Når vi ikke kan åpne uteserveringen, så får folk bare presse seg litt ekstra godt sammen innendørs, forklarer bartenderen.

Det dårlige været tar ikke nattesøvnen fra ham, men Toorrenc innrømmer at han håper finværet snart vil melde sin ankomst.

– Både som privatperson og som bartender ber jeg om bedre vær. Sol og varme gjør at folk kommer i en helt annen sinnstemning. At de går mer ut for å ta seg en pils eller en matbit er en ting, men de blir også i bedre humør. Gråværet vi har nå, gjør oss bare til grinebitere, oppsummerer Karsten Toorrenc.

Foto: Tore Jacobsen
Tekst: Stein Nervik

Stengt for kommentarer.