– Kjempestas med Melodi Grand Prix

2. mars 2010 17:49 av Cathrine Jakobsen 

Maria Haukaas Storeng har sunget helt siden hun var liten. Nå er hun aktuell med sitt tredje album Make My Day, og skal reise Norge rundt med turneen Vinterlyd.

maria2

– Jeg har alltid sunget. Det var det som var den store interessen, forteller artisten Maria Haukaas Storeng.

Hun har helt fra barndommen hjemme i Senja vært en aktiv person. Hun drev med turn og spilte piano, i tillegg til at hun sang. Den gangen sang hun i et kor. Eller hjemme foran speilet med hoppetauet i hånda. Maria drev også med volleyball i tenårene.

– Jeg bodde langt fra vennene mine, og måtte finne på ting selv, sier hun med et smil.

14. juni slipper hun sitt tredje album, som har fått tittelen Make My Day. På platen har hun samarbeidet med blant annet Simone Larsen fra D’Sound.

– Det er superkult! De gode låtene renner ut av henne, forteller Maria mens hun gestikulerer ivrig. Det forrige albumet hennes Hold On Be Strong ble utgitt i 2008, og solgte til gull på tre uker.

Hvor henter du inspirasjonen?

– Den kommer fra overalt. Det er skummelt å skulle sammenligne seg med noen, men jeg liker Alicia Keys og Maria Mena. Så noe inspirasjon kommer naturligvis derifra, sier hun.

maria1Medieoppstyr
I forkant av plateslippet, reiser Maria landet rundt på turne med konserten Vinterlyd som starter i Oslo 6. mars. Den arrangeres til inntekt for Kreftforeningen. Nylig stod hun på en større scene i Oslo Spektrum, som en av årets finalister i Melodi Grand Prix.

– Jeg satt med Venke Knutson i finalen. Vi fikk god kontakt. Alle finalistene var ofte samlet, og hadde små fester. Vi gjorde jo dette sammen, forteller hun om opplevelsen.

Vil det si at du kunne tenkt deg å delta igjen hvis du fikk muligheten?

– Så klart! Det er jo bare kjempestas, svarer hun raskt med glimt i øyet.

I forkant av Melodi Grand Prix gikk spekulasjonene i media. Blant annet avisen VG avslørte samtlige av artistene før NRK hadde bekreftet dette.

– Til og med Per Sundnes som er journalistutdannet reagerte på medias oppførsel i forhold til sperrefristen fra NRK, forklarer Maria.

Låten Make My Day ble også beskyldt for å være plagiat av Celine Dions hit Because You Loved Me.

– Egentlig er det et kompliment til låtskriverne! Sangen gir deg forbindelser til noe du har hørt før. Jeg tror folk blander begrepene. Plagiat er blåkopi. Reglene er ganske konsise og strenge. At en låt minner om en annen trenger ikke være en dum ting, sier hun.

Engasjert Blå Kors-ambassadør
Maria har også det siste året vært ambassadør for Blå Kors. Sammen med Oslo Soul Children, slapp hun før jul singelen Kviskre Ei Bønn til inntekt for prosjektet Barndomsvenn.

– Media er en fjerde statsmakt som virkelig kunne gjort en forskjell for de 200.000 barna som lider på grunn av alkohol og rusmisbruk i Norge, forteller hun.

Det var i forbindelse med Blå Kors at Maria gjorde et lengre intervju med avisen VG. Journalisten stilte til slutt to spørsmål om Melodi Grand Prix. De spøkte hun vekk. Disse spørsmålene ble senere hele grunnlaget for artikkelen.

– Når journalister gjør sånt, tenker jeg bare ”Sover du godt om natten, du, eller?” Hvor har det blitt av integriteten, spør hun.

Artistlivet beskriver Maria som en medalje med sine baksider, men hun har ingen planer om å gi seg ennå.

– Jeg håper jeg fortsatt får lov til å gjøre dette om ti år. At jeg gjør de rette valgene, og har en familie. Det skal man ikke ta for gitt, sier hun.

Hun har alltid gått inn for det hun gjør med hud og hår. Tiden derimot, er ikke Marias sterkeste side.

– Jeg har et forvridd tidsaspekt! Tror jeg har god tid, men er alltid for sen. Når jeg blir gammel får jeg kanskje for god tid. Det er ikke bra det heller, sier hun før hun bryter ut i latter.

Hva er din største drøm?

– Jeg vil jo ha et godt liv. Forhåpentligvis kan jeg se tilbake på livet mitt og si «wow». Ha barnebarna på fanget, og fortelle at bestemor har hatt det bra, avslutter Maria.

(Alle foto: Rikke Bøvre)

Stengt for kommentarer.