Snø forhindrer utendørsfotballen

4. februar 2010 12:31 av Daniel Thorsen 

Kommunen nekter lokalklubbene i å brøyte sine egne kunstgressbaner. Dette har ført til at mange av lagene må bedrive alternativ trening, selv om grusbanene er spillbare.

En av de vedlikeholdsansvarlige i Stavanger kommune, Stig Johnsen, hevder at kommunen gjør alt som står i deres makt for å klargjøre banene til sesongstart, som er i månedsskifte mars/april.

– Vi har ikke mulighet til å brøyte kunstgressbanene i tilfelle vi ødelegger noe. Men alle grusbanene bør være brukbare. Men de fleste klubbene må nok bare smøre seg med tålmodighet, og vente til vinteren slipper taket.

Gir utfordring
Sindre Norgren, som er en av A-lagsspillerne til FK Vidar, sier at også for dem har snøen gitt en del utfordringer.

– Vinteren har jo vært uvanlig lang iår, og det har ført til en del flere styrkeøkter enn det vi normalt har på denne tiden av året. Men vi leier en innendørs kunstgressbane i helgene så vi får følelsen av å spille ute.

Norgren nevner også at kommunen har hjulpet dem med å måke snø av grusbanene, men at de ikke kan gjøre noe med deres egen kunstgressbane. Dette er også tilfellet for Vardeneset Ballklubb. Daglig leder i klubben, Jørn Brekke, sier at også de har fått forbud om å måke sine egne kunstgressbaner.

– Dette underlaget er veldig dyrt, og skulle det bli skadet av måkingen ville det bli dyrt for oss. Derfor venter vi heller til snøen smelter på naturlig vis før det igjen blir spilt fotball på banene. Jeg vet at spillerne lengter etter å få spille på våre egne baner igjen.

Vardeneset-spiller Joakim Breines, sier at det har blitt noen ekstra kondisjonsøkter i vinter.

– Kondisjonen vår har nok aldri vært bedre. Vi har måttet ha litt flere egentreninger. Klubben er jo ikke akkurat den rikeste i distriktet så derfor må de begrense utgiftene sine. Dette går jo da utover treningen vår ettersom det bare er grusbanen vi har tilgjengelig.

Stengt for kommentarer.