Skolene selger seg inn hos ungdommen

4. februar 2010 12:42 av Caroline Aspelund 

BI-utdanningsmesse2På utdanningsmessen i Stavanger Forum gjør skolene seg lekre for fremtidige studenter. Foreldrene får da holde seg i bakgrunnen. 

– BI er et kjent merkenavn, så vi kommer fort i snakk med fremtidige studenter. Han liker å møte nye mennesker, og mener det er et bra avbrekk fra hverdagen. Oppmøtet har vært bra, men det variere selvfølgelig fra messe til messe, og tidspunkter, sier Christian Fornes. Han jobber til daglig som markedsansvarlig for bachelorstudentene på BI i Oslo.

Nå arbeider han under messedagene, og er godt fornøyd med opplegget. Han synes også det er et bra tilbud at foreldre og voksne kan ta del i utdanningsjakten på kveldstid.

– Vi møter selvfølgelig foreldre som ønsker at barna skal utdanne seg etter deres ønsker, og leder dem på den måten i feil retning. Men de aller fleste er der for å la barna stille spørsmålene og ta egne valg. Vi er avhengig av å komme i kontakt med hver enkel student,og da er det de vi trenger å prate med, sier Fornes.

Elise-Hestness2

Elise Hestness med sin datter Carina

Eiendomsmegler
– Nå har jeg vært hjemme i mammapermisjon, og gleder meg veldig til å begynne på studier. Jeg visste allerede før jeg kom hvilken stand jeg var interessert i, og der fikk jeg den informasjonen jeg trengte, sier Elise Hestness. Hun var på utdanningsmessen i Stavanger sammen med sin mor Marian, og datter Carina.

Foreløpig ligger valget på å studere på BI, men hun er også åpen for andre muligheter.

– Dette er et godt tilbud for oss som er nysgjerrige på fremtiden, sier Hestness til Norgesnytt.

Ikke alle på messen var på jakt etter utdanningsmuligheter etter videregående skole. Jonas Bekkum deltar for andre året på rad, og er ferdig på ungdomskolen til sommeren. Han legger ikke skjul på at han bruker dette tilbudet for å bli sikrere i valget sitt. Han har allerede fått oversikt over mulighetene i Rogaland.

– Jeg kunne tenkt meg en utdannelse innenfor media og kommunikasjon, eller musikk, sier Bekkum. Han var med sin far, Jan Bekkum, på utdanningsmessen.

– Jeg er her som privatsjåfør for sønnen min, og brosjyrebærer. Og selvfølgelig for å gi råd og veiledning, sier Jan Bekkum. Det er viktig å holde seg oppdatert. Det er jo tross alt en stund siden jeg gikk på skolen selv. Til syvende og sist er valget hans. Jeg er bare her for å støtte sønnen min, sier han.

(Foto: Caroline Aspelund)

Stengt for kommentarer.