iPad truer familiefreden

3. februar 2010 11:01 av Caroline Aspelund 

En ny lansering av lesebrettet iPad kan svekke familieverdiene i fremtiden, sier Elisabeth Gellein, som jobber på Apple-forhandleren Tell i Stavanger. Likevel gleder hun seg til produktet kommer til Norge.elisabeth

– Jeg har vanskelig for å se for meg gamlefar i hus som leser avisen på et lesebrett, sier Gellein. Det er nok helst den yngre generasjonen som kommer til å falle for produktet. Det tar nok flere år før den nye teknologien endrer det nåværende samfunnet, men det finnes alltid negative ting med en utvikling som dette. Folk flest vil bruke mer tid foran en skjerm, enn sammen med familien. Jeg er redd familieverdiene kommer til å svekkes betraktelig, sier hun.

– Om papiravisene kommer til å ta skade av Apples nye lansering er heller uvisst. Problemene startet vel allerede da nettavisene kom, og folk lærte seg å gjøre flere ting samtidig, sier Gellein.

Apple lanserte nettopp sitt nye produkt iPad. Lesebrettet er en fin blanding mellom mobiltelefonen og den bærbare PCen.Ryktene svirret allerede lenge før det nye lesebrettet ble kjent for offentligheten, og dette er noe Apple er gode på, mener Elisabeth Gellein. På denne måten skaper de spenning. Hun selger til daglig Apple-produkter på Tell Premium Reseller butikk.

På den nye iPad vil det være mulig å se film, lese bøker, surfe på nett og høre på musikk. Apple har fortsatt en del finjusteringer å gjøre for å kunne nå et godt salg utenfor USA.

– Jeg har allerede merket etterspørselen etter produktet i butikken. Personlig tror hun at iPad kommer til å gjøre det godt i Norge, både på grunn av design, egenskaper og at varen er billig. Folk vil ha råd til både en datamaskin og iPad, sier hun. Hun er overbevist om at iPad er et godt håndverk en kan ta med seg rundt. For en jobbsøker blir det lettere å ta med seg arbeidet til mulige arbeidsgivere. På denne måten blir ting enklere, sier Gellein.

Hun legger ikke skjul på at hun kommer til å skaffe seg en når den kommer til Norge. Forhåpentligvis skjer dette i juni eller juli i år, sier hun.

– Apple gjør det godt når de forkuserer på enkelheten. De lager produktene lett tilgjengelig for allmennheten, sier kreativ kommunikatør innenfor reklame, Johannes Rummelhoff. Han er positiv til iPad, og tror Apple vil være i stand til å lage nye applikasjoner, slik at også aviser en gang vil tjene på det.

Stengt for kommentarer.