SOFA™ skal utkonkurrere sittemøbelet

27. januar 2010 22:02 av Victoria Andersen-Vang 

Veien fra t-skjorter og truser til sko og hatter er nødvendigvis ikke lang for det nystartede klesmerket. Interessen siden lanseringen har vært stor, og snart skal SOFA™ på catwalken.

sofa2

- Nettbutikken skal i nær fremtid lanseres internasjonalt, og med dette kommer det en ny, fjong kolleksjon. Folk burde forresten glede seg fryktelig mye, for det nye designet og konseptet tar kransekaka, sier Kjetil Tversland.

31-åringen er utdannet grafisk designer fra Kristiansand. Gründergenet er arvet av bestefaren, sammen med inspirasjonen til navnet SOFA™.

- Bestefaren min etablert på 40-tallet det som skulle bli en av Norges største møbelfabrikker. Han hadde et ønske om at jeg en vakker dag skulle jobbe i hans stolte møbelfabrikk i Sykkylven. Det ble ikke møbelbransjen på meg, men for å holde litt på møbelånden valgte jeg navnet SOFA™. Ettersom klesmerket skal handles via verdens-venen, gjerne godt plantet i favorittmøbelet hjemmefra, syntes jeg SOFA™ er et passende navn.

For Tversland er dette et feel good-prosjekt, en jobb ved siden av jobben. Så langt har han drevet hele klesmerket selv. Han har påtatt seg stillingen fra alt til konserndirektør og designer til vaktmester.

- Nå jobbes det også med et nytt spennende konsept, som foreløpig er superhemmelig.

Det er mye å se frem til ettersom plaggene er et nytt tilskudd til det norske markedet med sin hårfine balanse mellom design og humor. Nå prøver han aktivt å få plaggene inn i butikken. Planen for fremtiden er å ha en fullkommen kolleksjon og til slutt utkonkurrere sittemøbelet.

Hello, I has a new bikeStå modell for en sofa?
Mia Idstad stilte opp som modell i form av en vennetjeneste. Hun dro ned til Kristiansand uten å vite helt hva hun hadde begitt seg ut på.

- Skal jeg stå modell for en sofa?! Viste seg at det var dritkule t-skjorter med mye humor, spesielle figurer og historie. Som t-skjorten ”I has a man”. En figur som muligens har like dårlige engelskkunnskaper som meg og blir overlykkelig hver gang han finner en ny gjenstand, som ”Hello, I has a new bike”.

For Idstad handler det ikke lengre om å bare stå modell for SOFA™, men om å promotere. Hun har troen på Tversland som designer og ser det geniale og originale med plaggene.

Fans på Facebook
- På Facebook er vi ikke langt unna 6000 fans, noe som tyder på at folk liker hva SOFA™ har å tilby, forteller Tversland.

I desember var det mange ivrige fans som deltok på Facebook-gruppens julekalender. Der ble det delt ut premier hver dag. Nå pågår det en vervekonkurranse og medlemmene viser stor interesse.

- I slutten av februar skal SOFA™ på catwalken under Sørlandets Fashion Weekend, dette blir spennende, forsetter Tversland.

SOFA™ ble lansert i august 09. Siden den tid har salget tatt av, noe som har gjort at Tversland har kunnet utvide kolleksjonen. Det startet med t-skjorter men nå er også undertøy tilgjengelig.

Stengt for kommentarer.