Vil skambanke 2010

27. januar 2010 20:17 av Vegard Sørholt 

2009 bød på mange store opplevelser for rogalandsbandet Skambankt. Nå er de i studio, og gitarist Hans “Panzer” Løe lover god rock til fansen.

– Vi hadde mange flotte opplevelser i 2009, med konserten på Roskildefestivalen på topp. De to konsertene på Garage (konsertlokale i Bergen jour.anm.), begge utsolgt, følger tett, forteller Løe.

– Det var også noe helt spesielt med å spille på Rockefeller i høst, særlig da det var en splitgig med bandet Kvelertak, fortsetter han.

På Roskildefestivalen spilte Skambankt for over 5000 mennesker, og høstet i etterkant mye skryt for en fantastisk konsert.

Support for AC/DC
De bookingansvarlig i Roskilde fikk alt i mai, bekreftet på at Skambankt  var mer enn voksne nok for festivalen. Bandet var hyret som oppvarmingsband for rockemaskineriet AC/DC, og leverte varene.

– Det var særdeles morsomt å spille for over 30 000 publikummere, forteller Løe.

– Det hadde selvsagt vært kult å møte AC/DC personlig, men det ble det ikke tid til det, fortsetter han.

I ettertid reagerte enkelte som hadde vært på konserten, på at Skambankts volum var dempet kraftig i forhold til hovedattraksjonen fra Australia.

– Som supportband var vi inneforstått med at vi ikke fikk utnytte anlegget fullt ut, det er helt normalt å dempe oppvarmingen, forteller gitaristen.

– Likevel hadde det kanskje ikke vært nødvendig å skru oss ned fullt så mye, legger han smilende til.

Festivalsommer
Etter et år med mange oppturer, ble Skambankt kåret til beste norske band i 2009 av både “Sexy” og “Pyro”, begge populære radioprogram på P3. Suksessen vil sannsynligvis ikke gjøre bandet mindre populært hos festivaler når sommeren nærmer seg.

Med ny plate på gang og tilhørende turné, kombinert med en hverdag som nybakt småbarnsfar, går Løe en travel tid i møte.

– Livet som rockemusiker er ikke noe problem. Nå har vi hatt pause siden turneslutt i oktober, to gode måneder med fri. Dessuten er det det tøffeste i verden å spille i Skambankt, sier Løe.

Og til sultne fans har han følgende melding;

– Vi har ikke offentliggjort neste konsert enda, men for å si det slik, festivalsesongen begynner i mai, det gjør vi og.

Stengt for kommentarer.