Dr. iPod ordner opp

27. januar 2010 15:06 av Timothy Strøm-Pedersen 

dripod5

Fortvil ikke. Om din iPod eller iPhone er ødelagt og garantien utgått finnes det en redningsmann. Kundene raser inn hos Dr. iPod.

– Jeg har sluttet å gjøre reklame for våre tjenester. Det er rett og slett alt for mye å gjøre. Her jobbes det dag og natt, sier Eirik Kvisli, bedre kjent som Dr. iPod.

Han gjorde bytting av batteri og iPodreparasjon til sitt levebrød for omtrent tre år siden. Bedriften har vokst siden den gang, mye takket være lanseringen av Apples meget populære iPhone. Grunnet den ekstreme pågangen ble det nylig ansatt en assistent for å ta seg av det administrative arbeidet. Mye å gjøre på kontoret fører til at pengene strømmer inn på konto.

– Bedriften går veldig bra. Men det har tatt tid å bygge den opp. Jeg har byttet mange batterier og skjermer i de sene nattetimer, forteller Eirik Kvisli.

Dårlig garanti
Apple er kjent for god kvalitet og elegant design på sine produkter. Garantien og kundeservicen er derimot mindre imponerende. Blir produktet ødelagt i løpet av garantitiden må du selv sørge for reklamasjon og innsending av deler. Produktet blir deretter sendt fra forhandleren til reparasjonsbordet. Noe som kan ta svært lang tid. Ødelegges produktet etter garantien er utløpt, står du uten rettigheter, ifølge Apple.

– Jeg går heller hit enn å bruke garantien. Den dekker ikke ulykker og tar alt for lang tid. Her får jeg produktet tilbake i perfekt stand i løpet av en dag eller to, forteller Trude Silsand, en av mange fornøyde kunder.

Eirik Kvisli tror Apples dårlige garanti er en av hovedgrunnene til at han har så mye å gjøre på jobb.

Dr. iPod i aksjon

Dr. iPod i aksjon

– Jeg tror mange heller kommer hit enn å benytte seg av garantien. Her får du fikset produktet på kort tid, til en forholdsvis billig penge. Jeg anbefaler likevel kundene mine å prøve garantien før de velger meg. Jeg lover meg heller aldri bort. Fuktskader holder jeg meg for eksempel unna. Det er som regel håpløse tilfeller.

Godt forhold
Dr. iPod er en helt uavhengig bedrift og har ingen forbindelse til autoriserte Appleforhandlere. Forholdet til Apple er allikevel svært godt.

– Appleforhandlere er nok glade for å ha en og henvise misfornøyde kunder til. Når garantien deres er utgått eller ikke strekker til er jeg en alternativ løsning. I tillegg får Appleansatte gode priser hos meg, humrer Kvisli.

Selv om Apple bruker Dr. iPod som en hjelpende hånd, finnes det konkurrenter innen bransjen. Hos Mobilfiksern koster det nærmere 1200 kr å bytte display på din iPhone. Dr. iPod utfører, til sammenligning, operasjonen for 1000 kr. Trenger du å bytte batteri eller fjerne sperren, må du ut med drøye 450 kr. Omtrent det samme som hos Mobilfiksern. Prisene varierer ut ifra modell, men stiger ikke over 1200 kr. En grei pris i forholdet til Apples 2300 kr for lignende reparasjon.

Skulle noe gå galt med ditt dyrebare Appleprodukt, kan altså Dr. iPod være en god løsning.

Comments

En kommentar to “Dr. iPod ordner opp”
  1. Nå får han konkurranse fra Per Kristian, 11 år, i Stavanger:

    http://www.aftenbladet.no/data/1152136/Moet_dr_Iphone.html