For god for Norge

21. januar 2009 13:12 av Johan Heilmann 

Nissans nye fartsvidunder GT-R er en sensasjon av en bil. Den setter nye prestasjonsstandarder som gir Porsche og Ferrari hodepine.  Markedet og myndighetene vil likevel ikke se den på norske veier.

-Vi tar egentlig ikke bilen inn til landet, men hvis du vet at du skal ha den kan vi ordne det gjennom det svenske utsalgssenteret Nissan Nordic, sier Rune ved deres salgsavdeling på Ensjø i Oslo. -Vi har heller ingen demo-bil til prøvekjøring. Det er ikke etterspørsel nok, legger han til. På spørsmålet om hvorfor den ikke er representert på Nissans hjemmesides eget modellutvalget har de ingen konkret forklaring.

Japanerne som produserer bilen, har kategorisert den som et såkalt ULEV-kjøretøy (Ultra Low Emission Vehicle), hvilket betyr at den er relativt miljøvennilig. Japanerne har en streng utslippspolitikk for bilbransjen, og er de mest miljøvennlige billistene i verden.

Drukner i avgifter
Likevel vil bilen bli avgiftsbelagt hardere enn noe annet sted hvis den noensinne blir bestilt hit. Prisen blir 1,8 millioner kroner som billigste versjon.
Den ble lansert for noen måneder siden og er i en klasse for seg. Sportsbiler som presterer utover det vanlige får ofte tilnavnet superbiler. Nissan, som de fleste forbinder med kjedelige familiebiler, har i årevis skrudd sammen noen av historiens kvasseste biler. GT-R havner i superbilkategorien.

Dessverre er ikke markedet i Norge klart for et slikt råskinn. Den havner i en miljøkategori og dermed i forsikringsklasse for ekstremkjøretøyer, som forhindrer den innpass her til lands.

På verdens hardeste løpsbane Nürburgring i Tyskland har Nissanen satt rekorder for biler i samme klasse. Denne banen er lengst og mest kupert av alle verdens baner, og gjengir norske forhold godt. Bilen har også firehjulstrekk og en vektfordeling som gir den ypperlig balanse under krevende forhold. Den er med andre ord en engasjert sjåførs våte drøm; en bil som presterer uovertruffent under alle forhold.

GT-Ren representerer på flere måter nytenkning innen bilproduksjon og -teknikk. Denslags fremmer bransjens syndestemplede image, og kan bli en foreløper for fremtidige prosjekter. Men Norges miljøpolitikk vil altså ikke hjelpe den opp og frem.

Linker:

Nissan Norge

NissanGT-R-forum

Stengt for kommentarer.