Tungt Vann

27. januar 2010 15:04 av Sarah Hjorthol 

Heavy Water Vodka er Leonardo DiCaprios favoritt på byen. Kjent for unik design og god smak er dette Norges nye superprodukt. Nordmenn flest, vet derimot ikke hva det er.

heavyeater

Pål Andre Pedersen kom på ideen om Heavy Water Vodka da han så filmen ”Heltene fra Telemark”.

– Vi ble inspirert av disse få heltene som forandret verdenshistorien, og stoppet Tysklands inntog i Europa. Design og flaske bygger også på dette, sier han.

Etter tungtvanns aksjonen på Rjukan i 1943, harmonerer også dette med navnet på vodkaen. Du må ha tungtvann for å produsere atombomben, slik Tyskland ønsket.

Vanskelig markedsføring
Heavy Water Vodka
lanserte kommersielt i New York i 2005. Men å markedsføre seg i Norge er ikke fullt så enkelt.

–Norge er et lite marked med strenge regler for markedsføring av brennevin. Det er ikke mulig å påvirke salgskanaler som Vinmonopolet, sier Pedersen.

Tallene øker stadig med nye markeder utenfor Norge. Vodkaen selger mest i Sverige og Nederland. I Spania har produktet også solgt bra, siden lanseringen høsten 2009.

Pål med Heavy Water flasken

Pål med Heavy Water flasken

–Planene fremover er å ekspandere i nye markeder som Asia, Brasil og sentrale markeder i Europa, avslutter han.

Fra Norge til Los Angeles
Anna Stange har jobbet som selger i Heavy Water i to år. Hun har bodd i LA, og sier jobben er helt fantastisk.

–Du møter mange nye og spennende mennesker gjennom jobben. Og de aller fleste er positive til Heavy Water, sier hun.

Stange mener Heavy Water selger så bra fordi hele konseptet er så unikt. Alt fra flasken til smaken de har brukt fire år på å utvikle.

– Det er et kvalitetsprodukt med unikt design på flasken. Smaken er helt ”ren”, havren som er i vodkaen kommer fra Norge og det gir et helt fantastisk resultat, sier Stange.

Favoritten til stjernene
Heavy Water Vodka
har vært i mange serier, blant annet ”Gossip Girl” og ”Entourage”. Den har blitt favortitten til flere av de celebre i USA.

– Leonardo DiCaprio har alltid flasken stående på bordet sitt når han er ute på byen i New York. Alle trendsettere i LA og New York drikker nå Heavy Water i stedet for eksempel ”Grey Goose”, sier Stange.

Dårlig utvalg i vinmonopol
Går du inn på vinmonopolets sider og søker etter ”Heavy Water”, får du kun opp fem steder i hele Norge som har dem på lager. Et av disse stedene ligger i Sykkylven på Sunnmøre, og de har kun solgt tre flasker siden desember 2009.

–Jeg tror det er fordi den koster mer enn de andre helflaskene, denne koster 400 kroner flasken. Det kan være man ikke vil bruke så mye, men jeg vet ikke, sier Lovise Gjerde som er dagligleder i Sykkylven Vinmonopol.

Stengt for kommentarer.