En revyrenessanse

27. januar 2010 13:55 av Marte Dalsegg 

Elevene på Grefsen videregående skole ønsker å fokusere mer på selve akten, enn penger og kule effekter.

– Etter fjorårets revyprisuteling sirkulerte debattene rundt hva en skolerevy egentlig er. Er tiden inne for å bli inspirert av Martin Luther, ved å gjennomføre en revyrenessanse? Vi på Grefsen videregående skole mener at det er på tide å redefinere revysjangeren, sier Stine Amundsen, revysjef.

revysjefer

Med seks skuespillere og to dansere håper hun at de klarer å inspirere folk til å bli med på deres reformasjon. Selv har hun tro på at årets revy kommer til å bli bedre enn fjorårets suksess.

– Personlig tror jeg den vil bli bedre, men det er så klart forskjellig fra person til person. Budsjettet ligger på ca 110 000 kroner. Vi håper på det beste at vi går i overskudd.  Premieren er allerede utsolgt og revytelefonen ringer i ett sett.  Det er plass til 133 personer, så det vil si at det totalt kommer 931 stykker hvis det blir fullsatte saler, noe vi håper på, sier Andersen.

Kristin Langtvedt, som også er revysjef kan fortelle at forestillingene er satt opp fra 2.-8. februar. Med mulighet for to ekstraforestillinger 9 .og 10. februar.

– Grefsenrevyen er 60 år i år, det skal vi feire med en bra revy. Dere burde komme og se den, fordi den kommer til å bli utrolig bra med alt fra sang og dans til fysisk humor, lover Langtvedt.

Gøy med revy
– Jeg liker veldig godt å gå på revyer, det er ingenting som er bedre enn en forestilling med innslag av sang, dans og gode sketsjer sier Thea Olaisen.

For henne er revysesongen et høydepunkt. Hun synes det er fint at mange av de videregående skolene i Oslo tilbyr billig underholdning.

– De obligatoriske revyene er Fagerborgrevyen, Grefsenrevyen og Bergrevyen. Den aller beste revyopplevelsen jeg hadde var Fagernborgrevyen i fjor, Fantasia, da lo jeg så jeg ristet.  Spesielt godt likte jeg dansene og de flotte kostymene, sier Olaisen.

Se oversikt over årets skolerevyer her.

Foto: hentet fra http://grefsenrevyen.net

Stengt for kommentarer.