PlayStation hack sluppet

27. januar 2010 14:29 av Thomas Haarstad 

Dette innebærer at folk nå kan laste ned eller brenne egne spill til konsollen, noe som kan koste Sony dyrt.

kontroll– Jeg har lese og skrivetilgang på hele system minnet og tilgang til prosessoren. Med andre ord, jeg har hacket PS3. Resten nå er bare software, og reversering, skriver George Hotz på sin blogg.

Hotz, kjent som GeoHot i datamiljøer, har fra før vært med å åpne Apples iPhone og mange andre telefoner. Det er derfor stort sannsynlighet for at konsollen faktisk er åpnet.

– 3 år, 2 måneder, 11 dager, det er et temmelig sikkert system.

Dette er tiden det har gått siden PlayStationen ble lansert. Hotz skal selv bare ha brukt fem uker på prosessen. Det har vært gjort mange forsøk, men ingen har før nå kommet gjennom beskyttelsen på maskinen.

Dette innebærer at folk nå kan laste ned eller brenne egne spill til konsollen, noe som kan koste Sony masse penger. Cracken ble sluppet ondag morgen fra George Hotzs egen blogg.

Milliontap
– Hvis det viser seg å være en vellykket crack, innebærer det at Sony er nødt til å finne et motsvar for å unngå at flere spill havner på nettet og blir tilgjengelig som piratvare, sier Kjetil Svendsen, redaktør for pressfire.no

En av de største spillsuksessene i fjor, Modern Warfare 2, ble lastet ned over 4 millioner ganger til PC, og spillutviklere og distributører tapte store penger. Den Microsofteide konsollen Xbox har allerede innført en rekke sanksjoner for brukere som bryter med deres betingelser. Svendsen er derfor sikker på at Sony kommer til å følge etter og gå hardt inn for å stoppe hackerne, hvis det viser seg at Hotz  har laget en brukervennlig crack.

– Det er naturlig å tro at Sony kan finne på noe lignende, og i verste fall risikerer man å bli utestengt fra onlinefelleskapet og miste en rekke andre funksjoner og tilbud hvis man blir tatt på fersken.

Det er fortsatt usikkerhet rundt hvordan cracken fungerer i praksis. Men en ting er sikkert, du mister garantien din hvis du bruker den.

–Skal det bli stort i omfang er det nødt til å være en brukervennlig crack. Dessuten må hver enkelt PS3-eier ta stilling til om man er villig til å ta sjansen på å miste en garanti på konsollen sin om den går i stykker før det har gått fem år, avslutter Svendsen.

Foto: Ps3 Controller by Lucas Jeszke

Stengt for kommentarer.