Titanic mister tronen til Avatar

25. januar 2010 23:24 av Daniel Lundqvist 

13 år etter at James Cameron tok verden med storm i suksessfilmen Titanic gjør han det igjen. Denne gangen inviterer han oss til en helt ny verden, bokstavlig talt.

Avatar

Filmelsker Aage Lystad er ikke overrasket over at det er nettopp Avatar som slår alle rekoder for tiden.

- Ja, Avatar er helt klart det beste jeg har sett på lenge. Når den var over ble jeg nesten skuffet over å sette meg ned med vanlige filmer igjen

Han forteller også at filmen nok har fått ekstra oppmerksomhet grunnet 3D-formatet kinogåere blir tilbudt å nyte Avatar i.

- Ja, det at 3D-teknologi brukes gir en følelse for hva som skjer ulikt alt annet. Ting ses i perspektiv og man føler virkelig at man er der, og ikke som man sitter i en kinosal.

Dyr glede
Ifølge Boxofficemojo.com har Avatar nå oppnådd 1,835,087,499 $ etter kun 38 uker på kino verden rundt. Det er kun 7000 $ bak Titanic, og noe som vil endres innen de neste dagene.

Regissør James Cameron har investert veldig mye penger i teknologien som brukes, Imdb (Internet Movie Database) opererer med tall opp mot to milliarder kroner, mens aviser som The New York Times nevner summer så høye som tre milliarder, men dette har blitt avvist av produksjonsselskapet som rent sladder.

Mer 3D i Norge
Avatar har uten tvil åpnet døren for bruk av 3D i film. Norge er ikke noe unntak og kinosjef ved Ski Kino Christian Hein er veldig sikker på at vi nordmenn vil få se mer 3D fremover.

- Vi har uten tvil merket at kinogåere satte pris på Avatar, og det gir oss motivasjon til å hente inn flere lignende filmer. Markedet er ikke alt for stort ennå, men det er i endring. I fremtiden vil vi nok se mer og mer utbredt bruk av 3D i filmer som et virkemiddel, noe lignende fargefilm ble i sin tid.

Han har også troen på at 3D-teknologien kan kutte ned på piratkopiering av filmer.

- Det er ikke mulig å ta opp filmen på kino fordi du vil se flere lag, og det vil bare se rart ut. Det er per dags dato heller ikke mulig å se 3D hjemme, så det er en veldig god måte å tiltrekke folk til kinosalene.

Comments

2 kommentarer to “Titanic mister tronen til Avatar”
 1. Salah Waisi sier:

  Selvfølgelig betaler jeg en kinobillett for å se en så bra film som Avatar, og ikke minst i 3D. Avatar er faktisk den eneste filmen jeg liker som jeg ikke skal piratkopiere. Den er verdt prisen både som DVD/BD og i kino.

  Jeg er ganske sikker på at den dagen vi tilbys ordentlige varer, så unnslipper vi piratkopieringen.

 2. Rebecca sier:

  Fin artikkel og bra skrevet!
  Avatar er en fantastisk film, spennende og godt laget.
  Det må nevnes at sjefen på jobben min kom en mandag og fortalte at han hadde følt seg full i en kinosal for første gang. Dette grunnet 3D-brillene.
  Før filmen startet følte jeg meg som Leela fra Futurama. Øynene mine ble til ett, som reflektertes tilbake. Dette gikk heldigvis over da jeg ble dratt inn i Avatar’s vannvittige verden :)