Norske artister støtter Haiti

25. januar 2010 21:57 av Mina Knudsen 

Minor Majority, Kurt Nilsen, A1, Morten Harket, Superfamily og Thom Hell er noen av artistene som stiller opp til støttekonserten i operaen. Søndag 24. Januar stod de alle på scenen for å hjelpe jordkjelvsoftrene i Haiti.

Haiti

– Noen må arrangere støttekonsert og det må skje veldig raskt. Vi ble enige om at dette skulle skje innen ti dager, sier Alexander Eik.

Dugnad for Haiti har klart å samle Norges største artister på kun ti dager. Filmregissør, Alexander Eik, er initiativtaker til aksjonen. Han meddeler at billettene ble utsolgt torsdag før konserten, og at de fikk solgt alle 1500 inngangslappene.

– Dette er en gammel ide, live aid fra 80-tallet. Det ble mobilisert solidaritetskonsert i katastrofesituasjoner og når vi ser bilder som vi har sett på nyhetene nå, måtte vi gjøre noe, sier Eik.

– Bookinggruppen har hatt luksusproblem. Artistene slipper alt de har i hendene for å være med. Det er en fin samling med artister som stod på scenen i går, sier han.

Kongelig i salen
Publikum kunne selv bestemme prisen på billetten og den lå på mellom 400 til 1000 kroner. Bare i billetter fikk de samlet inn en sum på 700.000 kroner som går uavkortet til Røde Kors og Kirkens nødhjelps arbeid på Haiti.
Konserten ble sendt på NRK1 med 1500 publikummere i salen. Kronprins Haakon og Marius Borg Høiby (13) var også på plass.

På scenen
Showet ble åpnet av Ingrid Olava og Thom Hell med deres versjon av Don’t give up.

Thom Hell.

Thom Hell.

– Norge har jo generelt vært flinke til å åpne lommebøkene sine i situasjoner som denne og det er bedre å gi litt enn ingenting. Alle monner drar, sier Thom Hell.

Flere av artistene hadde laget nye sanger til Haitiofrene, blant disse A1 med sangen Waiting for daylight.
Kurt Nilsen fremførte sangen stop the time, og uttalte at det vi ser på nyhetene er helt forferdelig og at det er naturlig å hjelpe til om vi kan.

– Jeg håper folk er villige til å gi! Det er en dugnad hele prosjektet og jeg håper alle vil gi litt ekstra på denne dagen, sa Pål Angelskår, vokalist for Minor Majority.

Minor Majority ble spurt om de ville være med på støttekonserten og de sier det var lett å si ja.

– Jeg tror de aller fleste har masse sympati om hva som foregår og er med på å bidra på en eller annen måte. Vi må gi ros til alle sammen. Det er mange aktorer som har vært flinke til å hjelpe og det er utrolg bra, sier Angelskår.

Bandet superfamily ankom scenen og fremførte sangen the radio has expressed concerns about what you did last night.

– Det er viktig å være klar over at støtten vil være nødvendig i mange år framover – ikke bare i denne akutte fasen. Gi så det svir og hjelp mennesker i andre land, sier Kim Granholt, fra Superfamily.

Tenner et lys for hvert liv
Konserten ble avsluttet med Ole Paus sin nye sang, Den stilleste timen. Denne sangen fremførte alle artistene med Paus i front.

– Min oppfordring til folk er å tenke på om de sitter på evner, resurser, talenter som kan hjelpe folket på Haiti. Man kan gi penger, men jeg vil anbefale folk å gi evnene sine for å hjelpe. Det føles utrolig bra, avslutter Alexander Eik.

Nå prøver Dugnad for Haiti å få til enda en konsert, men denne gangen på Rockefeller. Så langt er datoen søndag 31. Januar.

Toppfoto: Endre Alsaker-Nøstdahl, VG.

Stengt for kommentarer.