NRK har solgt sjela

25. januar 2010 15:27 av Vegard Sandberg 

I dag er det nøyaktig 123 dager til det internasjonale Grand Prix- sirkuset starter i Oslo. Det er også nøyaktig 140 dager til VM i fotball sparkes i gang i Sør-Afrika. Men lærkula må vike plassen for glitter og fjas.

redigert2

Gjennom en årrekke har NRK vært stolt videreformidler av fotball, både hjemlig og internasjonal. Den tiden er over, og vel så det. Ikke en gang cupfinalen har de rettighetene til lenger.
I utgangspunktet var årets fotball-VM den søte musikken i NRKs ører. Musikken fikk riktignok en helt annen (fele)lyd da vår kjære Aleksander Rybak «trollbandt» en hel verden og sikret Norge seieren, og dermed også vertskapet for årets utgave av Melodi Grand Prix. Fotballen ble solgt og måtte vike plass for glitter, glans og artister som er på et høyst, høyst diskutabelt nivå.

Så her sitter vi. Idrettsfolket. Fotballfolket. Sviktet og forlatt av vårt kjære NRK.

Diskusjonene har vært mange om hvorvidt det er for mye fotball på tv. At Helga og Peder Asbjørn Pedersen i blokk 17 A på Sognsvann heller vil “nyte” Melodi Grand Prix i ro og fred med kaffe og kake har jeg full forståelse for. Men for mange, mange andre er sommerens store begivenhet kampen om VM-trofèet. Når første avspark tas i Sør-Afrika vil jeg jaggu ha muligheten til å kunne nyte dette på tv-kanalen vi fotballelskere har hatt så mange opplevelser med opp gjennom årene. Begivenheter som fotball-VM favner såpass bredt at det bør gå under plikter som NRK skal sende til enhver pris. Nå blir vi i stedet nødt til å skaffe oss en ekstra dekoder, parabol eller kanalpakke for å få med oss all moroa.
Sånn er det dessverre blitt i dag.

Penga rår, men Rybaks fele består.

Tusen takk, kjære NRK(lisens).

Comments

En kommentar to “NRK har solgt sjela”

Kommentarlinker

Se hva andre skriver om denne artikkelen...