Gratis festivalmoro

25. januar 2010 15:29 av Ida Pettersen 

Å dra på festival i Norge er dyrt, men det finnes alternativer for de som ikke har råd.

toppbilde

Om du har tenkt deg på en av de store norske festivalene i sommer må du regne med å betale et par tusen kroner bare for festivalpasset. Overnatting, mat og drikke kommer i tillegg. Og på festival er dette som regel dyrere enn andre steder. Om du er student eller bare ikke har så mye å rutte med så kan en festivalsommer bli vanskelig å få til.

-       Jeg synes prisene på norske festivaler har blitt altfor høye, sier Caroline Jensen, som har vært en ivrig festivaldeltaker de siste fem årene.

Heldigvis finnes det alternativer for de som er glad i musikk og øl om sommeren. Her i Oslo arrangeres det for eksempel hvert år Musikkfest (tidligere kalt musikkens dag). Musikkfesten er en endagsfestival med scener over hele Oslo, både ute i parker og inne på konsertsteder. Alle konserter er gratis.

Et annet alternativ er Granittrock, som i år arrangeres for femte gang i Groruddalen. Dette er Norges største gratisfestival, og ifjor kunne de skilte med artister som Kaizers orchestra, Satyricon og Timbuktu.

-       Gratisfestivaler er et kjempebra tiltak. Jeg pleier å få med meg både granittrock og musikkens dag. Det er også en fin måte å oppdage nye ukjente artister og band på, med tanke på at de oftere tar gratis spillejobber, sier Caroline.

Om du vil komme deg vekk fra storbyens mas kan du ta turen til den lille øya Giske utenfor Ålesund. Her arrangeres sommerfesten. Det som startet for noen år siden som en liten vennefest hadde i fjor cirka 15 000 gjester, noe som gjør den til en av Norges største festivaler.

Sommerfesten på Giske fungerer nesten som en dugnad. Alle jobber gratis. Også artistene. Dette resulterer i at det eneste du trenger og betale for er drikke i baren. Inngang, camping og mat er gratis. Alle besøkende anbefales selvfølgelig å bidra med penger til festivalkassa og mat, for at festivalen skal kunne holde det gående.

Frivilligarbeider, Roskilde 2009

Frivilligarbeider, Roskilde 2009

Om du har veldig lyst til å få med deg de store festivalene kan Caroline anbefale og jobbe som frivillig.

-       Det er veldig sosialt og morsomt. Jeg jobbet to av fire dager på øyafestivalen i fjor, og de to andre dagene fikk jeg være der gratis. Har man dårlig råd så er dette et godt alternativ. Du blir kjent med masse nye mennesker, og om du er heldig får du også treffe en del artister, sier Caroline.

Men du bør være tidlig ute med å søke da dette har blitt veldig populært de siste årene. Caroline sier også at det er viktig å være positiv og samarbeidsvillig for å få en best mulig opplevelse.

Stengt for kommentarer.