Joggedress på mote

25. januar 2010 14:29 av Elin Evanger 

Det er et must have for trendsettere og moteinteresserte. Nåtidens joggedress ,og koseplagg nummer én; heldressen.

– Det ultimate plagget for å gjøre minst mulig, sier Christian Schou.

0% funksjon – 100% hygge
Schou er livsnyter og gründer av varemerket Slakkline. I 2007 lanserte de sin heldress, Hyggepiece, som den første på markedet. Ideen til å lage dressen kom etter at Schou hadde sett seg lei av en sportsbransje som skrek etter tekniske fortrinn og NASA-teknologi.

– Vi ønsket å gjøre det motsatte, lansere Norges minst tekniske og minst funksjonelle kleskolleksjon. Det var slik vi endte opp med “0% funksjon,100% hygge”-konseptet, og Hyggepiece ble altså flaggskipet, forteller Schou.

Familjen Underland1

Foto: Slakkline.no

I flere år har han levd en livsstil der klatring, surf og ski har stått i fokus. Bruksområdet for Hyggepiecen var derfor i utgangspunktet å ta tak i øyeblikket etter at man har gjort “noe fornuftig”.

– Hva er vel bedre enn å henge opp en klissvåt Goretexdress eller våtdrakt på knaggen, fyre i peisen, smelle i gang en kaffekopp og hoppe inn i en Hyggepiece, spør han seg.

Kampen om tronen
Etter at Hyggepiece ble lanserte i 2007 har det i løpet av de to siste årene dukket opp nærmere ti ulike kopier av klesplagget. At heldressen har blitt et moteplagg synes Schou bare er kult, men han sier dette om opprinnelsen:

– Vi er originalen og hadde solgt flere tusen Hyggepiece før de første kopiene kom på markedet.

For å statuere et eksempel drar han en parallel til da vi var barn.

–Det er kult å ake, men det er kulest å ake med Stiga snowracer.

En annen gründer av heldressen, Thomas Adams, mener flere konkurrenter på markedet bare gjør det mer spennende. Adams begynte uviklingen av sin dress, OnePiece, i 2007.

– Konkurranse er alltid gøy. Det gir mer fokus på plagget og er med på å skape blest, sier han. Vi jobber hardt for alltid å ligge foran som markedsleder.

Nye lanseringer på vei
Adams har vært flittig bruker av sosiale medier i sin markedsføringsstrategi. Blant annet har hans OnePiece blitt omtalt i A-magasinet og på ulike blogg-sider.

– Vi prøver å kommunisere hvor deilig det er å ha på seg en OnePiece, noe som selvfølgelig er vanskelig med ord. Derfor har vi valgt å sende ut OnePiece til en del trendsettere og opunionsledere i håp om at de vil like den. Word of mouth er en verdifull del av vår markedsføring fordi den er 100% troverdig, forklarer han.

Til spørsmålet om Onepiece er en kopi av Slakkline’s Hyggepiece svarer han dette:

– Jeg kan si at merket Onepiece er den originale OnePiece’n, og Hyggepiece får være den originale Hyggepiece’n. Hvem som var først ute med ideen til en heldress med to bein og to armer må vi nok langt tilbake i tid for å avgjøre.

Både Slakkline og OnePiece lover nye lanseringer av sine produkter, men ingen vil si noe om hva, i fare for å bli kopiert.

Stengt for kommentarer.