Nær naturen

24. januar 2010 14:29 av Ingelin Haukali 

Hvert år får studenter en sjanse til å oppleve naturen på nært hold ved å delta på Friluftstreffet , arrangert av Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI).

Friluftstreff2

Gunnhild Digernes, daglig leder i OSI, forklarer at hensikten med treffet er at alle skal få en mulighet til å prøve noe nytt, samtidig som det skal være et sosialt treff hvor man kan møte andre studenter.

– Vi har fullt opplegg på kveldene hvor vi for eksempel har felles middag, øl på den lokale puben og diskotek.

Friluftstreffet ble for første gang arrangert i 1989, og var en suksess fra starten av. Treffet foregår i Jotunheimen over en helg i september, og studentene som melder seg på, kan velge mellom aktiviteter som fjellvandring, grotting, brevandring, isklatring, klatring, elvepadling og telemark. Det er lagt opp til at deltakerne skal drive med tre aktiviteter, en for hver dag, slik at alle får prøvd litt av hvert.

– Vi forutsetter ikke at deltakerne er erfarne friluftsmennesker, og treffet har til hensikt å gi studenter en opplevelse for livet, forteller Digernes.

Charlotte Waaler var med på treffet for første gang i fjor, og svarer et klart ja på spørsmålet om hun skal melde seg på i år også.

– Det er et kjempefint tilbud til studenter som vil ut og oppleve naturen, samtidig som det er sosialt, og ikke altfor dyrt.

Tannlegestudenten er et aktivt friluftsmenneske, og er glad for at opplegget var såpass grundig gjennomført av arrangørene.

– Man føler seg helt trygg gjennom hele treffet. Lederne er veldig erfarne, og man får god veiledning gjennom hele turen, som forsterker opplevelsen ytterligere.

Digernes forklarer at det eneste kravet for å melde seg på Friluftstreffet, er å være medlem av OSI. Ved å være medlem her, har man også andre muligheter til å melde seg på andre slags idretter under studietiden.

– Jeg synes det er gøy å holde på med andre aktiviteter ved siden av studiene, og anbefaler alle som er glad i friluft og natur til å melde seg på, sier Waaler.

Stengt for kommentarer.