Okkupasjonen fortsetter

21. januar 2009 10:36 av Turid Lykseth Wik 

Gaza ligger i ruiner, og 1400 palestinere er drept. Muren rundt står fjellstøtt.

– Hele verden har sett massakren. Det har forhåpentligvis vekket folk litt. Jeg håper virkelig ikke Gaza glemmes nå, sier Ihsan Waarie. 

Han jobber på Riverside ungdomshus i Oslo. Han er også styremedlem i Norsk-Palestinsk kulturorganisasjon og arbeider for å spre informasjon om forholdene i Palestina. 

– Befolkningen trenger medisiner og mat, solidaritet og oppmerksomhet. Det handler ikke bare om krigen, men om sannheten om det som skjer hver dag. Jeg tror ikke på den våpenhvilen. Blokaden kommer til å fortsette. Det er bare et PR-stunt fra israels side, sier Waarie.

– Nå må den norske regjeringen ta ansvar og innføre en handelsboikott av Israel. De må legge politisk press på okkupasjonsmakten, spesielt gjennom FN. Sist, men ikke minst må Norge slutte å selge dem våpen! sier Waarieh

Vasser i død
Søndag 4. januar mottok store deler av det norske folk en sms fra lege Mads Gilbert i Gaza. Waarieh tror tekstmeldingen satte igang mye av engasjementet her i landet:

De bombet det sentrale grønnsaksmarkedet i Gaza by for to timer siden. 80 skadde, 20 drept. Alt kom til Shifa. Hades! Vi vasser i død, blod og amputater. Masse barn. Gravid kvinne. Jeg har aldri opplevd noe så fryktelig. Nå hører vi tanks. Fortell videre, send videre, rop det videre. Alt. GJØR NOE! GJØR MER! Vi lever i historieboka nå, alle! Mads G.

Samme dag samlet flere hundre opprørte aktivister seg   foran den Israelske ambassaden. Politiet tok i bruk store mengder tåregass da  demonstrasjonen ikke oppløste seg på deres anmodning. 

Selv opplevde han det store fakkeltoget som spesielt sterkt. Nærmere 20 tusen demonstranter trosset mørke og bitende vinterkulde. Tålmodig ventet forsamlingen på Youngstorget, for stille og rolig å kunne vise sin støtte til Gazas krigsofre i Oslos hovedgater. 

Sinte og frustrerte
Motdemonstrasjonen torsdag for to uker siden mener Waarieh også  var nødvendig. Siv Jensen talte under en markering holdt av Israel  For Fred. 

– Jeg forstår godt at ungdommene ble sinte og frustrerte. Hvordan  kan en norsk politiker se alle disse barnedrapene og reagere sånn?  Men det er typisk for henne og hennes parti. Jeg er imot hennes politikk uansett, sier han.

Ihsan Waarieh forteller at han har funnet oppgangen hjemme klistret  ned med A4-ark påskrevet: Støtt Israel-Stopp terroren.

Interessante linker:

Kåre Willochs kronikk i Aftenposten

Artikkel i Klassekampen: –Jeg føler meg isolert

Palestinakomiteen

Comments

En kommentar to “Okkupasjonen fortsetter”
  1. Uzma sier:

    Kjempebra artikkel!