Brasilianer debuterer for Stabæk

21. januar 2010 20:34 av Kine Toth 

Fredag møtes Stabæk og Moss FK til sesongens første treningskamp på Telenor Arena. Stabæks trener Jan Jönsson har store forventninger til morgendagen.

2009-05-diverse 223

–Det skal bli utrolig godt å komme i gang med årets første treningskamp, sier Jönsson, som ser frem til en ny og spennende sesong i Tippeligaen.

Han forteller at spillerne virker ivrige etter å spille, og at intensitetsnivået har vært høyt på treningene så langt i år.

–Alle spillerne har en god innstilling og et godt fokus, forteller Jönsson, som røper at de kommer til å teste ut et par nye spillere på morgendagens kamp.

Keeper Steve Clark(24), har tidligere spilt for Amerikanske Real Saltlake og  Charleston Battery i United Soccer Leagues, før han valgte å sette kursen mot Norge og Stabæk.

–Dette ser vi frem til, fortsetter svensken.

Kantspiller Diogo da Costa Oliveira(22) fra Brasil skal også få prøve seg på gressmatta i morgen og hadde sin aller første trening med Stabæk på Onsdag.
Jönsson vil imidlertid ikke avsløre om det er spillere på vei inn eller ut av laget.

Håper på seier
–Jeg har skyhøye forventninger til kampen. Per Schau er livslang Stabæk- entusiast og gleder seg til å se favorittlaget spille årets første treningskamp.

stabak-logo_1340a

–Jeg håper selvfølgelig at vi gruser Moss i morgen, flirer Schau.

Selv om han har store forventninger til kampen er han usikker på om det blir en enkel seier.

–Det er vanskelig å si. Vi stiller ikke med det beste laget så det blir nok mye prøving og feiling i morgen, sier Schau. Han mener imidlertid at Stabæk har en stor fordel ved at de er flinke til å føre ballen hurtig langs bakken, men at de må jobbe med effektiviteten på banen.

Møter Manchester United
Søndag 31. januar klokken 13.00 møter Stabæk ingen ringere enn Manchester Uniteds reservelag på hjemmebane.  Både Magnus Wolff Eikrem og Joshua King kommer til å entre kunstgresset på Telenor Arena, og spenningen er høy blant Stabæks supportere.

Simen Moe(19) er en av mange Stabæk- tilhengere som skal ta turen til Telenor Arena 31.januar, men forteller at forventningene ikke er av den høyeste sorten.

–Stabæk er aldri spesielt gode i de første treningskampene, men det blir spennende å se dem spille mot noen av de største talentene i verden, sier Moe.

Han tror imidlertid at Stabæk kan ha en sjanse mot engelskmennene hvis de spiller sitt beste og ikke bytter for mange spillere underveis i kampen.

–Det kommer jo også selvfølgelig an på hvilke førstelagsspillere fra Manchester United som skal spille kampen, konkluderer han.

Av Stabækspillerne håper Moe å få se Daniel Nannskog, Pontus Farnerud og Jon Knudsen mye på gresset.

–Alle tre har spilt solid over flere sesonger. Nannskog hadde sin dårligste sesong i fjor, og scoret likevel 13 til 14 seriemål. Jon Knudsen er Norges beste keeper, og Farnerud er egentlig for god for tippeligaen. Han spiller så å si aldri en dårlig kamp, samtidig som han har erfaring fra store europeiske ligaer, fastslår Moe.

–Det blir utrolig moro å se hvordan kampen utarter seg, avslutter han.

Billetter kan du kjøpe HER.

(FOTO: Stabæk fotball)

Stengt for kommentarer.