Snadde eller snus

21. januar 2010 19:39 av Gøran Gimsøy 

Før røykeloven visste man at en tur på konsert eller et kafébesøk ville gjøre at du måtte utsette deg selv for timevis i et røykfullt lokale. I etterkant måtte alle klær umiddelbart brennes eller vaskes med lut.

Jentene i røyken

Jentene i røyken

Fram til 2004 kunne man røyke hvor og når man ville. Man kunne få seg en røykekupé under togreisen eller ta seg en sigarett på besøkelsesværelset på sykehuset.Etter at røykeloven trådte i kraft har det blitt enighet om at det tross alt var en endring til det bedre. Og selv de mest garvede rullingsrøykerne på bingohallene har nå forstått at man må utendørs får å ta seg en ”sigg”. Men hva skjer med lukten inne da?

Jeg må vel bare konkludere med at alt var bedre før. Nå er eimen av røyklukt erstattet av mange verre dufter: svette, promp, hårlukt , tåfis og dårlig ånde. Røyken drepte disse luktene. De er nå en plage for oss alle.

Dessuten har vi ikke-røykere fått en ny sosial funksjon. Vår oppgave ute på byen er nå å passe på røykernes vesker, jakker, øl og sitteplasser. Man reduseres til en sittende stumtjener som vokter sitteplassene slik en grevling gjør det når han vokter hiet sitt. Når røykerne så kommer inn sitter lukten igjen på klærne deres. Det lukter røyk fortsatt.

Nei, begynn å snus og slutt med fisinga.

Foto: Gøran Gimsøy

Stengt for kommentarer.