Petter Dass på Bjerke

21. januar 2009 8:56 av Janet Ohemeng 

Tonsen kammerkor ga en stemningsfylt fremføring av Petter Dass på Bjerke bibliotek denne lørdagen. Gjestene fikk en fremføring av oppsetningen `Vær hilset`, melodisatt av Ola Bremnes.

p1100015-  Vi fremførte sanger med tekster av Petter Dass melodisatt av Ola Bremnes. Vi hadde en konsert med han i kirken november i fjor, sier Dirigent Yngve Sporild Breievne.
- De forskjellige i koret fremførte dikt og leste tekster med opplysninger om Petter Dass.
- Dette har vi holdt på med siden våren 2008 parallelt med andre ting. Det er fint å bli kjent med Petter Dass som den kulturpersonen han er og det har vært hovedfokuset til nå, sier han.

Kom, bli med
Koret er i stadig vekst, og ønsker seg flere stemmer.
-  For de som ønsker er det øvelser i Tonsen kirke tirsdager 19.30, så alle er velkomne.
- Fremover så skal vi begynne med klassisk musikk, blant annet med komposisjoner av Josef Hayden, sier Breievne.

Årets første
Det spennende programmet er det første på biblioteket i år.
- Dette er årets første bokkafe, og vi har fått med oss en tilpasset vandrerkonsert av koret i dag, sier avdelingsleder for biblioteket, Gro Hoddevik.
- Jeg synes det var hyggelig å ha dette programmet, og spennende med enkelte aktører som hadde opplesning. Petter Dass er en frodig og artig forfatter som absolutt faller i dagens lys.

Lokale krefter
- Vi prøver å benytte oss av lokale krefter, slik som dette koret. Fremover så skal det være bokkafe hver måned på en lørdag, sier hun. Neste gang kommer Sturle Kojen som har skrevet en biografi om Johan Falkeberget.

Stengt for kommentarer.