Unge Venstre vil legalisere hasj

21. januar 2010 14:07 av Martine Hjelle 

­Legalisering av hasj er blitt en diskusjon, selv politiske partier kaster seg på debatten, og Unge Venstre er for.

–Galskap, sier Ungdom mot Narkotika.

–Ingenting tyder på at forbud mot hasj har fungert,  sier nestleder i Unge Venstre Håkon Riekles.

Unge Venstre er for legalisering av hasj, men med klare restriksjoner.

– Hasj er et rusmiddel, og vi måtte hatt begrensninger, sier Riekles.

Hvordan er de litt usikre på, ettersom det per dags dato kun er oppe til diskusjon. Men de kunne tenkt seg en tjue års aldersgrense, ergo likt som sprit.

Alikevel tror ikke Håkon dette er noe som kommer til å skje med det første, og påpeker at dette antageligvis er langt unna i den politiske fremtid.

Om dette fører til større eller mindre bruk er vanskelig å si, men det hadde definitivt redusert kriminaliteten. Det er ikke umulig at det ville forekomme større bruk, men definitivt mindre skadevirkning, avslutter Håkon.

Større bruk, større skader

Silje Kristine Karlsen er leder i Ungdom mot Narkotika, og mener det er trist at et norsk ungdomsparti er for legalisering av et narkotisk stoff.

­– I Norge har vi alltid basert politikken vår på forebygging, vi må først prøve å ordne opp i de problemene vi har, ikke skape nye. Klart at legalisering med restriksjoner kan hjelpe, men det er ingen tvil om at lovliggjøring av hasj vil øke forbruket. Hasj er et stoff man fint kan klare seg uten, sier Karlsen.

Karlsen forteller videre at det er klare skadevirkninger av hasj, og at dette er bevist og forsket på i årevis. Mange får psykiske problemer, psykoser og hukommelsen svekkes betydelig.

–Ungdom mot Narkotika står jo for at man skal ha en rett til å vokse opp i en rusfri verden, og dette er min personlige mening, men jeg unner ikke mine barn å vokse opp i et land hvor hasj er lovlig.

Riktig nok mener Ungdom mot Narkotika at alternative straffer for unge mennesker burde være tilstede, og ikke så harde straffer som eventuelt fengsel. De er alikevel klare i sin sak,

– Å legalisere hasj ville være å skape galskap, avslutter Karlsen.

Stengt for kommentarer.