Fra Adecco til Premjer Liga

20. januar 2010 21:08 av Vegard Sørholt 

Med sine seks kamper i fjorårets sesong, imponerte Moss FK-spiller Marius Henriksen (20) nok til å bli invitert på prøvespill i den russiske toppklubben Zenit St. Petersburg.

– Jeg fikk ti dager med U21-laget til Zenit, i et veldig godt og profesjonelt treningsmiljø, forteller Henriksen.

Tjueåringen liker at hans prestasjoner blir lagt merke til, og begynner å bli kjent på treningsfeltet til den russiske toppklubben.

– Før det siste oppgjøret hadde jeg vært hos Zenit to ganger tidligere, og tok det som et stort kompliment å bli invitert tilbake en tredje gang, fortsetter han.

Den talentfulle Moss-spilleren, som mestrer både midtbane- og angrepsposisjon, returnerte fra Russland i går, og trente med Moss idag. Ass. trener, Joakim Klæboe, lot seg imponere av 20-åringens bedrifter på treningsfeltet.

– Marius har tydelig hatt godt av oppholdet i Russland. Han har fått stort balltempo i kroppen, og er i veldig god form, forteller Klæboe.

Kontrakt i ett år
Henriksen kom inn på A-laget i fjor, og spilte seks kamper. Han fikk vist nok på de kampene til at han vurderes til fast plass neste sesong.

– Marius er en av flere unge spillere med et uforløst potensiale. Men, etter treningsoppholdene i Zenit har han vist at han gjerne vil ha plassen på laget. Fortsetter han slik trenger ikke veien være lang, sier Klæboe.

Til tross for at Zenit inviterte han med på treningsleir til Tyrkia, og interesse fra en førstedivisjonsklubb i St. Petersburg, velger Henriksen å være lojal mot klubben sin.

– Treningsleieren i Tyrkia kom for brått på siden de skulle reise i dag. Og da det ikke forelå noe konkret kontraktstilbud fra Zenit, valgte jeg å bli hjemme. Jeg har kontrakt med Moss til og med 31. desember 2010, og forholder meg til den, avslutter Henriksen.

Stengt for kommentarer.