Facebook hjelper

21. januar 2010 10:03 av Ida Pettersen 

Facebook og andre sosiale medier engasjerer flere til å bidra.

-       Jeg hadde fått lønn og bestilt en tur til Hellas da jeg forsto hvor mye penger jeg har i forhold til de der nede. Jeg hadde tidligere sett at en venninne hadde skrevet  “gi ditt bidrag her” i statusfeltet sitt på facebook. Så jeg fant profilen hennes, gikk inn på linken, ga mitt bidrag og postet den samme meldingen i mitt statusfelt, sier Ingvild Mælum.

Givergleden blant nordmenn har vist seg å være stor etter at Haiti ble rammet av jordskjelv den 12 januar i år. Facebook har blitt et effektivt media å bruke for å vekke engasjement hos folk. Etter jordskjelvet har det blitt brukt aktivt av både organisasjoner og privatpersoner som oppfordrer alle til å gi et lite bidrag.

-       Jeg vil tro at alle oppfordringene på facebook bidrar litt hvertfall. Jeg vet ikke helt om jeg ville gitt noe om jeg ikke hadde sett den statusen som viste en enkel måte å gi på, sier Ingvild.

I tillegg til at budskapet sprer seg fra person til person på facebook er det også opprettet flere grupper som sanker medlemmer for støtte og solidaritet. En av de største, “Støtt nødhjelpsarbeidet på Haiti!”, har over 23 000 medlemmer.

Grunnleggerne av denne gruppen har gjort det enkelt for folk å bidra med penger ved å liste opp norske humanitære organisasjoner som jobber i Haiti med konto- og telefonnummere. Og det viser seg at det hjelper.

-       Slike medier har vist seg å være en utrolig effektiv kanal for oss. Responsen her er mye bedre enn på for eksempel avisannonser, sier Tove Hauge, markedssjef i Redd Barna til NTB, kan man lese på GD sine sider.

Stengt for kommentarer.