Trening koster flesk

21. januar 2010 14:05 av Victoria Andersen-Vang 

Du kan kvitte deg med fettet uten at det koster en formue. I Oslo kan du spare minst 3648 kroner i året på å velge riktig treningssenter, mer hvis du er student.
Soupv2
(Foto:Vidralta/Creative Commons 3.0)

- Vi har lave priser og ikke for mange medlemmer. Nautilus åpnet i oktober og er derfor et helt nytt treningsstudio midt i byen, sier Stian Gregersen ved Actic Nautilus, avdeling Storgata.

På Nautilus koster det i utgangspunktet 375 kroner per måned for å være medlem, studenter betaler 45 kroner mindre. Hvis du studerer ved Campus Christiania i Oslo kan du snike deg unna med en månedspris på kun 223 kroner.

- De lave prisene går ikke utover tilbudet. Alle apparater er helt nye, lokalet rommer 1700 kvadratmeter hvor det holdes diverse gruppetimer i tillegg til alle apparatene. Du kan til og med svømme på Tøyenbadet, forteller Gregersen.

Mer for pengene

Elixia Sjølyst tilbyr alt dette og mye mer, månedsprisen er selvsagt deretter. Gratis frokost og arrangerte treningsturer kan være grunnen til at de nå har 6000 medlemmer på sine ca. 3000 kvadratmeter.

- Her kan du trene mens vi passer på barna dine, benytte deg av spaavdelingen eller en personlig trener, sier Elixiaansatt Harald Pedersen.

Månedsprisen her varierer fra 500 til 679 kroner måneden, 30 kroner mindre for studenter. Velger du den dyreste varianten kan du sperre abonnementet hvis du for eksempel skal ut og reise eller blir syk. Og du kan trene på ikke bare de norske treningsstudioene men også på avdelingene i Finland.

På Nautilus kan du trene på alle deres steder rundt om i Norge uten ekstra kostnad.

Trening er trening

Malene Andersen begynte som mange andre å trene i januar. Hun startet på Actic Nautilus i Storgata.

- I Oslo finnes det treningssentere på hvert hjørne, men valget falt på å begynne her fordi jeg rett og slett ikke hadde råd til å bruke mer penger på treningen. Hadde jeg ikke vært student hadde valget kanskje falt annerledes.

Hvis man har litt ekstra og rutte med kan Elixias brede tilbud sjarmere fremtidige treningsnarkomane, men Nautilus har også mer enn nok å by på. Hvis lenestolen har blitt litt for komfortabel og nyttårsforsettene fortsatt ikke har satt inn, er det bare å komme seg ut.

- Treningstilbudene og prisene hører klart sammen. Men hvis det bare er fettet du vil bli kvitt så er det egeninnsatsen som teller. Du må selv gjøre jobben, det har ikke noe å si hvor flott treningssenteret er, sier Andersen.

Stengt for kommentarer.