Helt topp med snø

20. januar 2009 23:38 av Helle Køber 

I Kirsebærjordet barnehage i Oslo er barna sjeleglade for snøen, det er også de voksne.

Snøen i Oslo har vært et hett tema de siste dagene, stort sett har vi fått høre om kaos i trafikken, lange køer og for få brøytebiler. Men i Kirsebærjordet barnehage er både små og store fornøgde med det hvite teppet som har lagt seg over byen.

-Skulle ønske det var snø helt opp til himmelen slik at alle kunne bo i en stor snøhule, sier ei ivrig jente på 5 år.

Det er ikke tvil om hva som har vært dagens høydepunkt i barnehagen. Barna har nemlig lært å grave snøhule, og de forteller mer enn gjerne om opplevelsene de har hatt.

-Hadde jeg bare hatt bruksanvisningen med meg kunne vi bygget en sikkelig stor snøborg slik at det hadde vært plass til alle, sier en skråsikker gutt på 4 år.

Snøballkasting og aking er og blant dagens høydepunkter. Snøballkrig var riktig så populært.
Da barna blir spurt om det er lov å kaste snøballer på hverandre svarer de ja i kor, og forsikrer om at det var lov å kaste på vinduene også, dette hadde de lært av de voksne sa de med lure smil.

Spørsmålet om hva som ikke er så gøy med snø må de tenke litt på, helt til jenta på 5 år utbryter:
-Det er ikke gøy å bli dyttet å bli våt, men det er greit nok hvis man faller med vilje.
Det kan kameraten hennes si seg enig i.

De ansatte er også fornøyde med snøen.

-Når barna er i godt humør blir vi ansatte det også, stemningen har vært på topp de siste dagene og alle trives med snøen så langt, sier Susanne Fonahn.

En merker godt at innemiljøet er mye roligere og ikke så støyete etter at barna har brukt masse energi på å leke lenge i snøen. Dette er positivt for både barn og voksne. De lærer nye leker i snøen og det ser ut til at de er veldig fornøyde med det, forteller Fonahn.

-Det er bare fint så lenge snøen ligger. Det er jo litt gøy for oss voksne og, vi er med på å ake og vise ulike aktiviteter for barna. Hverdagen blir litt forandret, men på en veldig fin måte, avslutter Fonahn.

Stengt for kommentarer.