Det optimale kostholdssamarbeidet

20. januar 2010 14:27 av Elin Evanger 

Setter du sammen Norges beste kostholdsprogram, Somebody.no, og en av landets ledende treningsbedrifter, SATS, får du KostCoach, markedets mest komplette tilbud.

– Dette er det beste kostholdsoppfølgingsprogrammet et menneske kan få, sier produktsjef i SATS, Halvor Lauvstad.

Pilotprosjekt
Etter at SATS i lengre tid hadde vært på let etter et kostholdsprogram de kunne knytte opp mot sin treningskjede, tok Lauvstad i sommer kontakt med ernæringsfysiolog og daglig leder for Somebody.no, Camilla Andersen. Dette resulterte i KostCoach.

– Treningskjeden sier at trening alene ikke er nok, og jeg som ernæringsfysiolog sier det samme, det er ikke bare nok med kosthold. Man er nødt til å bevege seg i tillegg. Nå har vi fått til et veldig ryddig samarbeid der kunden blir tatt vare på fullstendig på et sted, og hvor de personlige trenerne tar kosthold på alvor. Det er en kjempe stor tillit å få samarbeide med SATS, sier Andersen.

Samarbeidet har siden november 2009 vært et pilotprosjekt på tre av SATS sine sentre i Oslo. Det har gått så bra at det i disse dager foregår opplæring på de resterende sentrene rundt om i Oslo.

– Ikke en kur
KostCoach går ut på at kunden kjøper tre møter med en personlig trener hos SATS. Sammen kartlegger og analyserer de kunden sine nåværende spisevaner. Kostplanen legges inn på en personlig side på Somebody.no. Denne siden har både kunden og den personlige treneren tilgang på. I løpet av de tre møtene tilpasses kostholdet i tråd med kundens ønsker og målsetninger slik at programmet blir skreddersydd.

Lauvstad er nøye med å påpeke at KostCoach ikke er en kur, men et program for dem som ønsker å kontrollere vekt, ha et riktig kosthold og god helse. Eller en kombinasjon.

– Ofte er det det bare noen små grep som skal til. Det nytter ikke å bare spise annanas i to uker. De som lykkes med å gå ned i vekt har sett de små grepene som skal til. Som regel er det banale ting man ikke er klar over. Bare det å bytte fra lettmelk til ekstralett kan ha effekt. Det er det KostCoach dreier seg om, å få hjelp til å finne ut av de små grepene som skal få kostholdet til å tippe i riktig retning.

11 000 ulike matvarer
Somebody.no har Norges største database med næringsinnhold på over 11 000 ulike matvarer. På den måten vil beregningene bli nøyaktige.

– Tidligere brukte SATS xl-ark på data, noe som ga unøyaktige beregninger. I vår database kan du finne frem til akkurat den matvaren, og det merket, du har spist. En kjeks er ikke bare en kjeks. Dette gjør det mye enklere for en personlig trener å guide deg til et bedre kosthold.

Målet er å lansere KostCoach i hele Norge i løpet av 2010.

Comments

3 kommentarer to “Det optimale kostholdssamarbeidet”
 1. Geir sier:

  Grattis Elin, dette er bra, og en fin sak. Sikkert mange som trenger denne opplysningen rett etter jul!

 2. Gro sier:

  hei elin ! dette var interressant lesing. virker svært fornuftig og ikke bare trening og svette. vurderer nå å forsøke dette. hvor kan jeg lese mer om nysatsningen?
  glad for svar.
  vh gro

 3. Marianne sier:

  Hei

  Jeg snakket med en gutt som het Magnus som er ansvarlig for medlemmene der.

  Du kan maile han på magnus@somebody.no

  Marianne