Tilfeldigvis Olafly

20. januar 2010 14:37 av Benedicte Jensen 

olafly123Om du noen gang har lurt på hva som skjer dersom man kombinerer flere tilsynelatende ukompatible musikksjangere, får du nå svar.

– Jeg vil bare spille i ett band jeg, sier trompetist Merete Berg Ohma og smiler. Resten av gjengen nikker samtykkende på hodet og er enig i at det viktigste er å ha det gøy.

I februar 2009 så bandet Olafly dagens lys. Det er et ganske annerledes band der blant annet reggae, funk og balkan-rytmer blandes på utallige måter for å skape musikk. På tross av at de er relativt lite kjente trekker bandet fulle hus på konsertene sine.

Erfarne medlemmer
Samtlige medlemmer har musikalsk erfaring fra før. Vokalist Øivind Andreas Frydenberg var tidligere soloartisten Ahoys, en av de tre nominerte i NKR Urørt sin finale i 2007.

Både saksofonist Kaja Willoch Stiksrud og Ohma har stått på scener i USA, og kontrabassist Svein Røe har deltatt i NM i Rock. Listen er lang når alle forteller om tidligere erfaringer, blant annet dukker en del bisarre bandnavn opp i tillegg til opptredener for det norske kongeparet.

I januar i år slapp de sin første skive, ”Født Fri EP”. Det er ikke mange låter på den, men nok til at det tok ett halvt år å lage. Med gitarist Christer Vinje Gimse og Per Morten Høvik på tangenter teller denne uvanlige gruppen hele åtte medlemmer, så det er med andre ord duket for et lite puslespill når alle skal få sitt instrument eller sin stemme med på sluttproduktet.foedtfriep

– Jeg vet at man ikke skal si noe stygt om sin egen plate, men du kan si at vi gleder oss til å lage neste, for vi er ikke helt hundre prosent fornøyde med denne, sier Kjærnsrød uten tilbakevisende kommentarer fra de andre.

Silje Elise Denvik er et av Olaflys største tilhengere, og selv om hun karaktiserer dem som et band som gir en ordentlig god følelse kan hun se trommeslagerens poeng.

– Men sånn er det jo med ekte kunst, det er aldri helt ferdig, sier oslojenta og smiler bredt.

En annen som liker musikken godt er designer for CD-cover og plakater, René Østensen. Han tar seg ikke betalt for jobben, men ser heller på det som et hyggelig hobbyprosjekt. Fredrikstadmannen har bare positive ting å si om samarbeidet med gruppa.

– Å designe for Olafly er desidert den mest avslappede designerjobben jeg noensinne har gjort, sier han.

Olafly bedre enn olabil
Hvor i alle dager kommer man opp med ett navn som dette bandet har? Vel, med en veldig tørrvittig og kreativ vokalist som synes annerledes er bra, da havner man i en sånn situasjon.

– Jeg pleide å bygge olafly før i tiden, og så var det ett av kallenavnene mine da mIRC var kult, forteller haldenseren, og legger til at det er mer interessant å bygge slike enn olabiler.

Forslaget ble kastet ut i det åpne, og kort tid etter var det avgjort. Det er ikke bare bandnavn som dukker opp slik, for låtene settes sammen relativt spontant og impulsivt.

– Ett av medlemmene kommer opp med en grunngreie og så jammer resten på, sier Frydenberg.

olafly123

(Toppfoto: Kim Andersen)

Comments

2 kommentarer to “Tilfeldigvis Olafly”
  1. Gerd Birgitte sier:

    Kjempeflott artikkel..

Kommentarlinker

Se hva andre skriver om denne artikkelen...
  1. [...] har skrevet artikkel om Olafly, en usannsynlig fet gruppe som spiller usannsynlig fet musikk. Xarf står for design av CD-cover og [...]