Alle sjangere har en mulighet til å vinne

27. januar 2010 21:02 av Lena Sparbo Lund 

Det er ikke bare en bra sang som teller lenger i Melodi Grand Prix. Nå kreves det også et spennende show og kule antrekk, alt dette skal vises i løpet av kun tre minutter.

a1

- For å vinne Melodi Grand Prix kreves det mer enn bare en bra sang. Det er en kombinasjon av det visuelle og musikken. Alle deltagerne får tre minutter til å vise seg frem, og i løpet av de tre minuttene må sangen og fremførelsen bli husket, forteller Jostein Pedersen.

Pedersen har selv jobbet med Melodi Grand Prix siden 1986, men det var først i 1994 han begynte som kommentator. I dag regnes han som en Melodi Grand Prix – ekspert.

- Jeg har fulgt med på Melodi Grand Prix fra jeg var elleve år. Den gangen var det ikke noe pop musikk på TV og radio, så det var den ene gangen i året vi fikk høre slike sanger, sier Pedersen.

Flere og flere kjendiser

I år er nesten alle deltagerne kjent fra før, dette har gradvis bygget seg opp med årene.  Det er blant annet med tidligere deltagere som Mari Haukaas Storeng, men også nye deltagere med kjente fjes, som Mira Craig og a1.

- Vi fokuserer mest på å kunne gi den beste og mest spennende fremføringen vi kan, med masse energi, live band og kjempe bra live vokal. Vi har ti år erfaring med store konserter over hele verden, vi gir alltid vårt beste og det kommer vi også til å gjøre på Melodi Grand Prix. Norge er som et ekstra hjem for meg og Ben, og så klart det første hjemmet for Christian. Det ville vært en stor ære å få representere Norge i Eurovision, forteller Mark Read fra a1.

Det er fortsatt en delfinale igjen av Melodi Grand Prix, den vil være lørdag 23.januar.

Foto: Fredrik Arff/NRK.

Stengt for kommentarer.