By:larm spiller på flere strenger

20. januar 2009 21:03 av Mette-Line Lundereng Gynnild 

Årets By:larm tilbyr 500 konserter på tre dager.  –  Et knutepunkt for norsk og utenlandsk musikkbransje, sier markedssjef for By:larm, Benham Farazolliah.

Festivalen er tidligere arrangert i ulike byer som Trondheim, Bodø, Bergen, Kristiansand og Stavanger, men nå satses det stort i hovedstaden.

– Vi har et prosjekt gående hvor vi kun kjører By:larm i Oslo. Vi ønsker å bygge en livescene som profileres utad i Europa, og Oslo blir da en naturlig arena for denne festivalen. Det er her du finner de mest yrende livescenene, og det er her det arrangeres flest livekonserter per år, sier Farazolliah.

De ulike scenene vil ligge rundt Youngstorget, og arrangøren har lagt stor vekt på å prøve å få konsertarenaene så tett som mulig.

Gir studentrabatt
På årets By:larmkonferanse er kreativitet det store temaet, og Ingebrigt Steen Jensen og Arne Hjeltnes er blant foredragsholderne.

– Begge disse personene har lang fartstid som merkevarebyggere. Steen Jensen i reklamebransjen og Hjeltnes i eksportindustrien. Vi ønsker å motivere og inspirere alle som driver med musikk, og jeg tror det blir veldig spennende å høre hvilke erfaringer og råd disse to har å komme med, sier Farazolliah.

Det legges ut 20.000 billetter for salg, og alle studenter kan glede seg over å få 30 prosent i studentrabatt.

– Vi har selv vært studenter, så vi vet det er lite å rutte med, derfor har vi valgt å gi så mye som 30 prosent i studentrabatt. Vi er den eneste festivalen i Norge som gir et slikt tilbud til studenter, sier Farazollahi.

Finn ditt favorittband
Farazollahi er meget fornøyd med årets artister, men ønsker ikke å legge noen føringer på hvem en absolutt bør få med seg.

– Jeg synes det er viktig å poengtere at By:larm er en arena med mange forskjellige band og artister, og det er opp til hver enkelt konsertgjenger å finne sitt favorittband ved å oppsøke de ulike scenene.

Festivalen legger stor vekt på å profilere nye, ukjente band, men vil også supplere med mer kjente navn.

– Vi ønsker å være med på hele livssyklusen til et band. Vi vil fremme nye talenter, men også løfte etablerte ett steg videre, sier Farazollahi.

Festivalen finner sted 19. – 21. februar, og på hjemmesiden www.bylarm.no finner du mer informasjon rundt arrangementet, samt en oversikt over hvilke band som spiller på de ulike scenene.

Stengt for kommentarer.