Elephantine spiller videre etter tap

19. januar 2010 16:07 av Victoria Hoseth 

Elephantine tapte kampen om å bli Norges beste liveband. Men nummer to i delfinalen er heller ikke dårlig.

elephantineee2– Vi gikk inn for å ha det gøy på scenen og lage show for publikum. Før jul vant vi Duodeathmatch, så vi hadde ikke store forhåpninger denne gangen. Man kan jo ikke vinne hver gang, sier Gøran Gimsøy som spiller i trondheimsbandet Elephantine.

– Det var veldig artig å bli plukket ut som 1 av 9 band, da det var 50 påmeldte.

I flere norske byer ble det i forrige uke arrangert delfinaler hvor vinnerne får være med i den store nasjonale finalen i Oslo i februar. Zoom Urørt er en årlig musikkonkurranse der usignerte norske band har muligheten til å delta. Vinneren får være med på en månedslang Norgesturne sammen med NRKs årets Urørt band. Bandene melder seg på lokalt og blir plukket ut til å konkurrere i delfinaler. Hensikten bak konseptet er å gi nye, hardtarbeidende band den oppmerksomheten de fortjener. Med artister og band som Surferosa, Johndoe og Ida Maria som tidligere vinnere av konkurransen forstår man at lista for å vinne ligger relativt høyt.

– Zoom er et bra arrangement hvor bandene som ligger under vannskorpa får vist hva de kan, og det er høyt nivå blandt de som blir valgt ut. Vi trodde ikke at vi skulle få være med da låta vi sendte inn ikke var ferdigprodusert lydmessig, men juryen må ha hørt om oss fra før. Zoom åpner mange dører om man når helt til topps, men om man ikke gjør det så er jo det å spille delfinale noe som gir cred. I tillegg kommer det masse folk, og helt sikkert noen som aldri har hørt oss før. Det gir muligheter til å få nye fans, forteller Gøran Gimsøy.

En god nummer to
Selv om Elephantine spilte mer enn godt nok fra start til mål dro de ikke seieren i land denne gangen.
– Jeg vil si at Jack Dalton var en verdig vinner og jeg ønsker dem lykke til i den store finalen i Oslo. Jeg må legge til at Ørjan, som er med i Elephantine, også er med i Jack Dalton, og ifølge juryen så sto det mellom oss og Jack Dalton, forteller en fornøyd Gøran Gimsøy.

– Det svingte skikkelig under delfinalene her i Oslo, og jeg gleder meg masse til å se den store finalen i februrar, forteller tilskuer Ole Krungen.

Finalen finner sted tirsdag 3. og onsdag 4. februar på Garage i Oslo.

(Foto: Tom Andre Hånsnar)

Stengt for kommentarer.