Marsipangriser på sydentur

19. januar 2010 15:33 av Maian Daljord 

Hva skjer egentlig med en marsipangris som ligger i sola?

julegris

En god indikasjon på det får vi ved å ta en titt på sydlandenes strender som nå er stappfullte av solhungrige nordmenn. Smellfeite scandinaviere, runde og gode og fulle av julemarsipan.
Alle trenger de en  velfortjent pause fra julemat og arbeidsliv for å slikke sol. Sola er jo som kjent totalt fraværende her til lands for tiden!

Sommeren her regner jo ofte bort, men på den tiden har man jo uansett fullt opp med familieforpliktelser som venter. Tante Margit skal besøkes og hytta skal males, så nå gjelder det å ”nytte høvet” i vintermånedene. Arthur Arntzen skrev: -Sommarn i nord e så forbainna kort at vi bruka sparken som solseng førr å spar tid og kræfter!
Det er et paradoks at vi i hele førjulstiden, som nå starter i september, er omgitt av matoppskrifter, marsipan, sjokolade, kaker, julebrus og kalorier, mens vi med en gang klokka slår tolv på nyttårsaften blir bombardert av slankekurer og billige sydenturer.
Hvilken vanlig, dødelig person har bikinikropp i januar?

Nei, jeg satser heller på intensiv sulteforing fra april til juni og ser SMASHING ut på den ene soldagen vi antakelig får i Norge som jeg ikke bruker til å male hytte på, enn å leke bleik og
feit marsipan-viking på Gran Canaria i januar.
God vinterferie, Norge!

Stengt for kommentarer.