Vil gi bedre skitilbud

20. januar 2010 20:52 av Helene Vågsvoll 

Tryvann Vinterpark har ventet i seks år på å få godkjent utbyggingen av parken. De venter enda.

jarle

- Utbyggingen, som vi har ventet på i seks år er noe alle vi på Tryvann og sikkert 95 prosent av Oslos befolkning ønsker. Problemet ligger i en ny markalov som ikke er så lett å ta seg rundt, sier Johan Hellgren, driftsleder på Tryvann.

Markaloven, som er utviklet av miljødepartementet, hinder utbyggingen av skianlegget. Loven vil fremme og tilrettelegge for friluftsliv, naturopplevelser og idrett. Loven skal sikre Markas grenser og bevare et rikt og variert landskap og natur- og kulturmiljø med kulturminner (utdrag). Det ble nylig hold ett folkemøte vedrørende utbyggingen. Møtet huset nesten 200 engasjerte brukere av Tryvann Vinterpark. Utbyggingen ble diskutert og flere representanter fra Stortinget var tilstede (les mer). Markaloven går ut på verning av skoen rundt Tryvannstårnet. Her er det tegnet inn bakke for barn, nybegynnere og skisenter for funksjonshemmede. Naturforbundet hindrer denne utbyggingen.

- Ved å bygge ut Tryvann Vinterpark vil de besøkende få en fullgod skiopplevelse uten å måtte dra til Hemsedal, Hafjell eller Trysil. I tillegg kan Norges største by begynne å plukke ut talenter og satse på ungdommen i nærmiljøet, forteller Hellgren. Han mener det viktig å tilrettelegge for talenter og tror utbyggingen ville økt skigleden til barn og unge.

- Man tar hensyn til familier som ikke har økonomi til å dra på fjellet. Oslos skitilbud ville blitt mer konkret og fullført.

Styrer unna.
Jarle Skoie, en aktiv snowboardkjører, styrer unna Tryvann fordi han ikke liker tilbudet de har.

- Jeg ønsker å kjøre mest mulig pudder og det er ikke forholdene lagt til rette for i Tryvann per dags dato.

Skoie har vært aktiv i bakken i 16 år. Han liker den frie følelsen, samtidig som han kan oppleve naturen og utfordre seg selv. Han har vært mye rundt i det norske land, og har lært seg hvor han liker seg best.

- Når det kommer til pudderkjøring digger jeg Uvdal. De har lange og bratte bakker, og det er lite folk, noe som gjør at det ikke blir kjørt opp så fort. Ellers brukte jeg mye tid på Gaustablikk i fjor. Skisenteret har hatt en enorm utvikling de siste ti årene. Men det er Hemsedal som har det desidert beste parken og totale kjøreopplevelsen i Norge, etter min mening, sier Skoie.

Selv om Skoie har vært mye rundt og funnet sine favoritter, er han ikke fremmed for tanken på å dra mer til Tryvann om de ekspanderer.

- Helt klart, hvis Tryvann bygger ut har de et enormt potensiale for å tiltrekke seg andre type brukere. Det finnes så godt som ingen muligheter for pudderkjøring i dette trekket nå. I tillegg finnes det kun en enmannsheis i den eneste bakken som har nok helling og litt lengde. Jeg tror at hvis man hadde tynnet ut litt, og laget bakken bredere, så hadde man fått muligheten til å ha en god pudderkjøring nærme hovedstaden. Det er noe som ikke finnes i dag.

Stengt for kommentarer.