Ingen Eggen, ingen sjel

19. januar 2010 13:17 av Alexander Killingberg 

Rosenborg er kjent for sine utadvendte og åpne holdninger. Derfor lukter det dobbeltmoral på lang vei når klubben ikke greier å gi sin egen suksesstrener, Nils Arne Eggen, svar når han tilbyr sin fotballfaglige kompetanse.

- Gutteklubben ingen kommentar, var Nils Arne Eggens umiddelbare respons da han selv måtte oppsøke RBK-brakka for å få en avklaring rundt trenerspørsmålet. Det var tidlig i november at Eggen noe overraskende lanserte seg selv som vikartrener, inntil Rosenborg hadde en langsiktig trenerløsning på plass. Siden den gang har legendetreneren fra Orkdal gitt klubben i sitt hjerte hele fire svarfrister uten å få noen avklaring. Da Eggen til slutt ble lei av nølingen, tok han selv turen til RBK-brakka og mottok et ydmykende nei fra moderklubben. Det var klubbens takk for sist til treneren som har skapt den merkevaren Rosenborg er i dag. Treneren som gikk av etter elleve strake seriemesterskap og åtte fantastiske sesonger i Champions Leauge. Mannen som skapte stoltheten i norsk klubbfotball måtte nå altså bønnfalle sin egen klubb for å i det hele tatt få et svar når han tilbydde sin kompetanse.  Eggens utbrudd “gutteklubben ingen kommentar” kunne ikke vært mer treffende.

Å ramse opp Eggens uttalige triumfer blir å repetere gammelt nytt. Da er det mer relevant å spørre hvor man finner sjelen i dagens Rosenborg. Klubben som alltid har lett i egne rekker for å finne talenter og trenere, stjeler nå trumfkortene fra konkurrentene. Ikke det at Rosenborg ikke har kjøpt talenter fra andre tippeligakonkurrenter før, men denne trenerjakten går over i nye dimensjoner. Gulltrener Jan Jönsson er i følge de fleste eksperter trønderklubbens toppkandidat til trenerjobben. Stabæk, som var en av Rosenborgs største konkurrenter i fjor, står dermed i fare for å miste sin hyperviktige trener. Må man virkelig hoppe over bekken etter vann? Her banker Norges beste klubbtrener på døra og tilbyr seg å trene klubben, så presterer det “folkelige” Rosenborg å bruke flere måneder på å i det hele tatt gi mannen et svar.

Og hvor ble det av den halvfeite skorsteinen som slengte saklige og usaklige meldinger fra sidelinjen? Hva med tunga som i tide og utide var ute og luftet seg under heftige tv-intervjuer? Hvor er det blitt av originaliteten og de kompromissløse holdningene? Hva med postulatene og Ibsen-siteringene som haglet ut fra den løpske trønderkjeften? All den sjelen Rosenborg hadde under den siste Eggen-perioden er som sunket i jorden. Nå hadde klubben en gylden mulighet til å gjenskape fortidens gullalder, men denne gang takket “gutteklubben ingen kommentar” nei. Det vil si, de takket ikke nei. Eggen måtte selv dra det pinlige svaret ut fra kjeften på klubbstyret. Den åpne og joviale ballklubben ser ut til å dø ut med 60-talls RBK-erne. Muligheten til å gjenskape gammel storhet kastet nemlig trønderklubben like godt ut ruta og orkdalens store sønn måtte ydmyket vende hjem. Ingen Eggen, ingen sjel.

Stengt for kommentarer.