La romantikken blomstre på ferie i 2009

28. januar 2009 10:14 av Catherine Kvammen 

Om du og din kjære drømmer dere vekk fra vintermørket er det bare å bestille sommerferien nå. Her er reiseekspertenes beste tips!

elefant

Foto: Per Henriksen

- Tyrkia blir sommerens hit for par! Det sier kommunikasjonsrådgiver i Star Tour, Elisabeth Larsen- Vonstett. Der kan man besøke mange vakre steder, dra på båttur, eller leie en bil og ta seg en rundtur i landet. 

Hun er sikker på sin sak og forteller at finansskrisen har fått nordmenn til å passe bedre på økonomien sin, og derfor velger De å feriere i et rimeligere land.

- I Tyrkia er det billig å bo og leve, og bostandaren har høy kvalitet. Det er nok i Tyrkia en får mest for pengene nå, poengterer Larsen- Vonsett, og fortsetter med at de fleste av oss fortsatt ønsker en sol – og badeferie, men vil i større grad kombinere oppholdet med flotte og spennende opplevelser.

På skinner gjennom Europa
Ønsker man at reisen skal bli en viktigere del av ferien, anbefaler Larsen- Vonstett togturer til forskjellige destinasjoner gjennom Europa.

- Det er en mer avslappende reisemåte enn å sitte i et fullt og trangt fly. Togene har bedre standarder enn hva vi er vant til her hjemme, og man får blant annet servert en tre – retters middag på turen. Da kan en slappe av sammen med sin kjære, og det er større rom for gode møter da man har god tid. I tillegg er det miljøvennlig, sier hun.

Romantiske øyer
Apollos informasjonssjef Helen Begby, anbefaler par å reise til en gresk øy.

- Det er noe som faller i smak hos De aller fleste. Parga, Santorini og Karpathos er vakre og romantiske øyer som passer perfekt for par som vil ha en avslappende ferie på sjarmerende øyer, sier hun.

Det kommer vell heller ikke som et sjokk at det er spådd en kraftig vekst av turister som vender nesen mot de greske øyer etter Mamma Mia – hysteriet som herjet verden i fjor. Men det finnes et hav av valg, og Begby mener det er viktig å velge et sted som passer for hensikten en har med ferien.

- Noen ønsker å slappe av på stranden og spise god mat, andre har behov for å oppleve mer og lære kulturen og menneskene bedre å kjenne. Da er det viktig å finne det stedet som passer best for deg og din utvalgte.

For yngre par kan Kroatia være en slager.

- Kroatia er en veldig romantisk og vakker øy med gode spisesteder og et bra uteliv som passer godt for yngre par som har et ønske om å utforske nattelivet da mørket senker seg. Landet har også flotte turmuligheter, kulturskatter, vingårder, og historiske utflukter for enhver smak, sier hun.

Fjerne Himmelstrøk
Per Henriksen, som driver nettstedet reisejournalist.no forteller om en ny, men klar trend der folk vil ut i verden å oppleve noe nytt, møte andre kulturer og spennende tradisjoner. Hans anbefalinger er land som de fleste av oss aldri har satt sin fot i.

- Sørøst-Asia er utrolig spennende. Både Malaysia, Borneo, Indonesia, Thailand og Vietnam er land som gir fascinerende reiseopplevelser. Etter en slik reise vil man ha nok å snakke om i lange tider etterpå. Alt fra mat og drikke, til mennesker, farger, dufter, natur og mye mer.

Og har man en drøm om å se naturens heftigste dyreliv anbefales det en spennende ferieopplevelse på Afrikas savanner

- Flere og flere velger safari i Afrika, for eksempel til Tanzania eller Kenya. Der finnes Afrikas mest spektakulære natur, med en dyrenett uten like. Om en ønsker en badeferie i tillegg kan dette kombineres med badedager på Zanzibar, som har en spennende kultur og historie.

Til slutt kommer Henriksen med et godt tips for de som er av det spreke slaget.

- Den som liker å utfordre sine egne krefter kan jo ta mål av seg og gå til toppen av Kilimnjaro, Afrikas høyeste fjell med snø på toppen og startpunkt i Tanzania, sier Henriksen.

Stengt for kommentarer.