Ny henrettelsesmetode i Ohio

14. januar 2010 11:38 av Tore Sørnes 

Etter at Ohio ikke greide å henrette fangen Romell Broom i høst, har Ohio nå iverksatt en ny henrettelsesmetode.

daskjfølasjføladsg

De dødsdømte får nå kun en sprøyte i Ohio

Ohio bruker nå kun en sprøyte for å henrette de dødsdømte. Før brukte de tre: Først en sprøyte som lammer alle musklene i kroppen, så en som stanser pusten og til slutt en som stanser hjertet. Det var etter at Ohio ikke klarte å henrette dødsdømte Romell Broom med den gamle metoden i høst, at de innførte den nye metoden, som de mener er mer effektiv. Med den nye fremgangsmåten får fangen kun en sprøyte med narkosemiddelet thiopental sodium.

Vellykket ny metode
51 år gamle Kenneth Biros ble den første som ble henrettet med den nye endosers giftsprøytemetoden i Amerika. Om lag 43 minutter etter at han gikk inn i dødskammeret ble han erklert død. Henrettelsen fant sted i et fengsel i Sør-Ohio. Biros var dømt til døden for å ha drept en 22 år gammel kvinne i 1991.

Endret etter kontroversiell henrettelse
Bødlene i Ohio prøvde i over to timer å henrette Romell Broom, men gav opp etter at de ikke klarte å finne en passende blodåre å sette sprøyten inn i. Årsaken var trolig Brooms mangeårige narkotikamisbruk. Broom prøvde selv å hjelpe henrettelsesteamet med å finne en passende åre. Han begynte blant annet å bevege på armen så en åre skulle gjøres synlig. Dette problemet slipper de med den nye metoden, men kritikerne hevder at det tar ekstra lang tid før fangen dør.

Dødsstraff fortsatt populært i USA
Å foreslå dødsstraff på Stortinget er som å banne i kirka, men i Amerika er dette fortsatt en mye brukt straffemetode. Hele 37 stater i USA praktiserer dødsstraff, og samtlige bruker giftinnsprøytning som sin metode. Inntil Mai 2009 var Nebraska det eneste unntaket som hadde den elektriske stol (”electrocution”) som sin metode, men denne staten skiftet også over til giftinnsprøytning. 1047 personer har blitt henrettet siden 1976 (pr. 21. september 2006). Totalt sitter det i dag 3 366 personer på dødscelle i USA, skriver www.deathpenaltyinfo.org

Stengt for kommentarer.