– Gleder meg

14. januar 2010 12:14 av Stein Nervik 

Til våren vil trondheimskvinnen Guri Melby mest sannsynlig ende opp i den sentrale ledelsen av partiet Venstre.

I forrige uke la valgkomiteen i Venstre frem sin innstilling til ny ledelse av partiet. Blant de som er foreslått til å lede partiet de neste to årene, finner vi et av Venstres medlemmer i Trondheim bystyre, Guri Melby.

KLAR FOR NYE OPPGAVER: Til våren blir Guri Melby mest sannsynlig medlem av Venstres sentralstyre. (Foto: Ole Morten Melgård)

KLAR FOR NYE OPPGAVER: Til våren blir Guri Melby mest sannsynlig medlem av Venstres sentralstyre. (Foto: Ole Morten Melgård)

Hun er innstilt som medlem av partiets sentralstyre.

– For Venstre i Midt-Norge vil det være viktig å ha en representant på nasjonalt plan i partiet, sier Melby til Norgesnytt.
– Regionen har ikke vært representert i partiets sentrale ledelse de siste åra, og nå som vi heller ikke har stortingsrepresentanter fra regionen (Andre Skjølstad representerte Nord-Trøndelag i forrige periode . red. anm) er det spesielt viktig at vi har representanter i sentrale posisjoner.

Lang erfaring
Selv om hun enda ikke har passert 30, har Guri Melby lang erfaring som lokalpolitiker i Sør-Trøndelag. i 1999 ble hun valgt inn i kommunestyret i Orkdal. Der ble hun sittende frem til hun flyttet til Trondheim i 2006. Året etter ble hun valgt inn i Trondheim bystyre, hvor hun er en av tre Venstre-representanter.

I denne perioden har hun også sittet i Unge Venstres sentralstyre, Venstres landsstyre samt fullført en lektorutdanning. Da Unge Venstre hadde 100-års jubileum i fjor var hun redaktør for jubileumsboka. og under stortingsvalget i fjor høst var hun Venstres førstekandidat i Sør-Trøndelag.

Nå er hun klar for nye oppgaver.

– Jeg hadde veldig lyst og hadde håpet på å bli innstilt. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på oppgaven om Landsmøtet i Venstre gir meg tillit, avslutter  Melby.

Flere trøndere
Melby er ikke den eneste trønderen i valgkomiteens innstilling. Som ny leder har komiteen innstilt dagens nestleder Trine Skei Grande. Hun er bosatt i Oslo men er opprinnelig fra Overhalla.

Valg av ny ledelse vil skje på Venstres landsmøte som finner sted i Sarpsborg 16.-18. april. Les mer om valgkomiteens innstilling på Venstres hjemmesider.

Stengt for kommentarer.