Urørt inntar Samfundet

14. januar 2010 13:02 av Silje Strømmen 


Fredag 22. januar er det klart for årets urørt-finale på Samfundet i Trondheim.

- Urørtfinalen er åpen for alle, og den er til og med gratis dersom man kommer til showet som starter I storsalen klokken 19, forteller Henning Severud I Urørt. Da er det tid for prisutdeling, underholdning og konsert med fjordårets vinnere, Pony The Pirate. Senere på kvelden er det tid for konsert med alle de ti finalistene. Med tideligere vinnere som Ida Maria, Surferosa og Heroes & Zeros, spås man som vinner av Årets Urørt stor suksess.

Gratis 
For de som måtte være ukjent med fenomenet Urørt kan det forklares som et nettsted hvor uetablerte norske artister og band kan promotere musikken sin, og hvor publikum kan laste den ned gratis. Bak urørt ligger kringkastingsselskapet NRK, med radiokanalen NRK P3 i spissen. I tilegg til å plukke ut ukas urørt, har P3 tilegnet et eget radioprogram hvor de bare spiller musikk fra urørt. Dermed er Urørt et godt medium for nye ukjente band å skaffe seg fans og for å promotere musikken sin.

Finalen 
Neste fredag er det altså klart for finalen. Finalistene er band og artister som gjennom året har blitt kåret til Ukas Urørt. Blant finalistene finner vi bland annet bandet The Pink Robots, som den siste tiden har blitt radio-ynglinger med låten Curly, og som allerede er booket for flere av sommerens festivaler. Andre finalister er Elverumsbandet Team Me og CCTV. Vinneren av årets urørt får blant annet 25.000 kroner, turne, spillejobber og i følge urørts egne sider; tonnevis med pr.

Radioresepsjonen 
NRK P3s program Radioresepsjonen, bestående av Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim, skal dele ut prisen til artisten eller bandet som blir kåret til Årets Urørt. I et intervju med Urørt sine egne sider svarer Steinar Sagen at det han ser mest frem til er festen. Før han avslutter ” Vi liker å feste med unge folk, og jeg er veldig nysgjerrig på de sagnomsuste hyblene på Samfundet i Trondheim, eller byen som aldri sover, som jeg kaller den.”

Stengt for kommentarer.