- Brukbart fornøyd

14. januar 2010 15:02 av Anders Beversmark 

Nå har det gått noen måneder siden den nye regjeringen ble satt sammen. Vi tok en tur ut i Trondheims gater for å finne ut hva folk mente om de folkevalgte så langt.

Nede på Solsiden er det mye folk. Tidspunktet og kulden tatt i betraktning, er det ikke rart at alle har dårlig tid. En eldre dame har heldigvis tid til å stoppe og ta en prat. Edna Johnsen har levd gjennom flere regjeringer og husker spesielt den tiden Gro Harlem Brundtland ledet regjeringen.

- Det synes jeg var en fin tid. Jeg er ganske fornøyd med hvordan den nye regjeringen ble. Mange synes kanskje at jeg er gammeldags, men det er stor stas å få tilbake Sigbjørn Johnsen som finansminister. Etter store utskiftninger er det godt at vi får tilbake noe av det vi hadde før og som virkelig har kontroll.

Ikke bedre før
Der er imidlertid ikke alle som er like fornøyde med at gamle helter vender tilbake. Rune Simonsen er ikke like begeistret over at Arbeiderpartiet sverger til tidligere statsråder.
- Ettersom verden er under utvikling synes jeg at vi skulle tatt inn flere unge i regjeringen. De kan sine saker, men også Arbeiderpartiet må tenke fremover. Man kan ikke bare stole på eldre personer. Dette har vi sett før. Om man ikke tar generasjonsskifte på alvor kan man plutselig stå uten gode nok erstattere i fremtiden.
Han ser også noe positivt i denne regjeringen og er glad for at Jonas Gahr Støre fortsetter.
- Gahr Støre er en meget talentfull politiker. Han har stor autoritet, ikke bare i Norge, men også i resten av verden. Jeg føler meg trygg på at han gjør det som er rett for Norge.
«Sette bukken ved havresekken»

 

Både Johnsen og Simonsen er fornøyde med sammensetningen, men det er en ting de ville endret på. Den mye omdiskuterte fiskeri- og kystministeren, Lisbeth Berg-Hansen.
- Når man er engasjert innen samme næring mens man sitter i statsråd og selv lager retningslinjene blir det feil, sier Rune Simonsen.
Edna Johnsen og trekker frem et gammelt ordtak for å beskrive situasjonen.
- Jeg tror ikke det er heldig for Arbeiderpartiet at de får en slik storm mot seg. Nå vet jeg ikke om alt dette er medieskapt eller ikke, men jeg synes ikke hun skal få bestemme over næringen hun selv er en stor del av. Det blir på en måte som å sette bukken til å passe havresekken, sier hun lattermildt.
Selv om regjeringen har fått mye kritikk for sammensetingen og for enkelte saker. Simonsen og Johnsen spår likevel en lys fremtid for landet Norge.
- Rett før valget fryktet jeg for resultatet. Jeg kan ikke se for meg et Norge med Fremskrittspartiet som leder. Frykten for at de skal bruke opp alle oljepengene er nok den største grunnen. Personlig så håper jeg at vi får Arbeiderpartiet i regjering i mange år fremover. Det er nok det beste, avslutter Edna Johnsen med et lurt smil.

 

 

 

 

 

Stengt for kommentarer.