Melankoli på John Dee

17. november 2009 12:04 av Mette-Line Lundereng Gynnild 

Petter Carlsen fanget umiddelbart publikums oppmerksomhet fredag kveld da han åpnet konserten med låta In the time after.

Petter Carlsen jobber nå med nytt låtmateriale, og forhåpentligvis kommer den nye plata allerede neste år.

Petter Carlsen jobber nå med nytt låtmateriale, og forhåpentligvis kommer den nye plata allerede neste år.

Ironisk nok dro han i gang konserten med å synge om lyden av stillhet. Carlsens rene og klare stemme hadde en hypnotiserende effekt på publikum som ble stående musestille å beundre singer-songwriteren fra Alta. Med en elgitar som eneste følgesvenn entret han scenen og sang av full hals – nakent og lekkert. Stemningen rundt låta kunne til tider minne om Jeff Buckleys versjon av Halleluja, fra albumet Grace, som ble sluppet i 1993. En stor og fyldig gitarsound.

Solid uttrykk
På sang nummer to kom resten av bandet ut på scenen og bidro til en dynamisk konsertopplevelse. I de flytende partiene gjorde tangetisten sitt til at det kunne minne om Jaga Jazzist. Samtidig når melankolien var på sitt mørkeste finnes det ikke en tydeligere referanse enn Tom Mcray, som har et sårt utrykk.

På forhånd hadde Carlsen flagret med at Tonje Undstad skulle opptre live sammen med han på låta The sound of you and me, noe som var fint for variasjonens del i settet. Vokalmessig kunne Carlsen muligens valgt en kvinnelig musiker med et enda større særpreg på stemmen for å virkelig løfte ei nydelig poplåt.

Jordnært og ekte
På scenen hadde bandet satt opp noen gamle møbler og lamper for å sette sitt preg på det visuelle – jordnært og ekte. Nordnorsk og originalt. Da Petter Carlsen opptrådte på den samme scenen tidligere i vår, høstet han strålende kritikker. Denne gangen gjorde han også stor suksess med sitt selvskrevne låtmateriale og trygge opptreden. Lokalet var nesten fullt, og fornøyde konsertgjengere applauderte storslått da bandet gikk av scenen første gang. Kveldens høydepunkt ble selvfølgelig da Carlsen på nytt entret scenen og avsluttet det hele med ekstranummeret, nemlig tittelsporet fra debutalbumet You go bird.

I tillegg til å synge låter fra plata som ble sluppet i august, presenterte Carlsen ei ny låt, også den med et melankolsk preg. Publikum kan glede seg til et nytt album som i følge han selv slippes allerede neste år.

Terningkast: 5

Stengt for kommentarer.