Hadde troen på opprykk

13. november 2009 19:19 av Axel With Gogstad-Anfield 

Allerede før sesongen lekte Kongsvinger Toppfotballs (KIL) hovedtrener Øyvind Eide med tanken med opprykk.

-  Vi visste i forkant av sesongen at vi hadde kvaliteter til å rykke opp, så det har hele tiden vært en målsetting innad i klubben, forteller Eide.

Etter at Tom Nordlie forsvant som hovedtrener for KIL, var det få som hadde regnet med at laget skulle kjempe om opprykk. I går gjorde de alle spådommer til skamme, da de slo Sarpsborg 08 3-1 (5-4 sammenlagt) i den dramatiske opprykksfinalen. KIL fikk en drømmestart på kampen, og ledet hele 3-0 etter en halvtimes spill, etter scoringer av Edier Frejd og Olav Tuelo Johannesen (2).” Særpingene” reduserte ved Øyvind Hoås åtte minutter før pause, men maktet ikke å sette flere baller bak KIL-keeper Conny Månsson. Og da dommer Terje Hauge blåste av kampen, eksploderte det i Kongsvinger.

- Det var sinnsykt moro at vi klarte å rykke opp etter så mange år nede i gjørma, forteller KIL-supporter Tina Granheim Nordfjeld. Hun forteller om en ”vanvittig” stemning i byen i går kveld.

-Byen stod fullstendig på hodet. På den lokale fotballpuben var det 50 meter kø, og inne i baren var de tomme for øl klokka 23. Og i gatene var det helt kaos. Jeg tror ikke jeg har opplevd en lignende stemning i denne byen på mange år, fortsetter Nordfjeld.

Må bli bedre borte
Nå begynner planleggingen av livet i Tippeligaen og Øyvind Eide erkjenner at laget hans har en stor jobb foran seg om de skal klare å holde seg i det øverste selskap.

- Vi er nødt til å gjøre noe med bortebanestatistikken vår. Vi må ta poeng på bortebane også om vi ikke skal gå ned igjen.

Samtidig insisterer han på at KIL kan hamle opp med hvem som helst på en god dag.

- Vi er best når vi får satt inn et skikkelig høyt press. Når vi bruker farten i lengderetning og utnytter bakrommet, er det ingen som står i mot oss, avslutter en selvsikker KIL-trener.

Nordfjeld deler den samme optimismen.
- Gutta har mye mer å stille opp med på fotballbanen nå, enn de hadde for noen år siden, så jeg tror absolutt dem er kapable til å overleve i Tippeligaen!

Stengt for kommentarer.