180 graders Bollywoodfeber

9. november 2009 17:03 av Janet Ohemeng 

Storsalen i Soria Moria ble denne søndagen fylt med fantastiske dansere og artister som ga publikum en uforglemmelig kveld.

Dance Essence- i midten Leena Patel

Dance Essence- i midten Leena Patel. Foto: Janet Ohemeng

Forskjellige dansere vekslet frem og tilbake på scenen i fargesprakende sarikostymer, og fremførte dans som Hiphop, Khatak, Bhangra og Breakdance. Det var opplagt at både artister og publikum storkoste seg.  Festivalsjef Alexandra Archetti Stølen synes forestillingen gikk akkurat som planlagt.

– Det var en kjempefin forestilling, også med tanke på hvor hardt alle har jobbet for det. X-Ray har gjort en fantastisk jobb, og det er de som har stått bak det hele. De har samarbeidet med de forskjellige gruppene, og satt sammen en flott forestilling, sier hun.

Blant artistene var Urban Tribe, One Unity, Dacing Youth, Quick og Dance Essence fra London med sine over hundre dansere.

Leena Patel er artistisk direktør for gruppen, som hun nå har vært en del av i over to år. Hun var å se flere ganger på scenen og ga publikum en magisk opptreden sammen med de andre danserne.

–Vi har jobbet hardt for dette og det ble like bra som forventet, sier Patel. Hun har drevet med dans i mange år, og mener denne opplevelsen setter prikken over i-en.

–Dans ligger i hjertet mitt, og dette er noe jeg brenner for. Vi har jobbet dag og natt for å kunne være her i kveld, og det var virkelig verdt det. Alle har vært så snille, folk her er fantastiske, sier hun.

Gruppen har dansere fra nesten alle verdensdeler. De opptrer med forskjellige koreografier, og har opparbeidet navn seg som et av Londons beste dansere.

–Vi driver med vestlig/østlig dans, Street Dancing, latino, Hiphop, og har en god blandning i koreografiene våre. Å drive med dans er viktig, og med det vil vi skape en identitet til en kultur vi dyrker, sier hun.

På programmet hadde arrangørene også invitert kronprinsesse Mette-Marit, som var tilstede fra andre del av programmet begynte til det var over. Etter forestillingen gikk hun backstage for å hilse på alle deltakerne. Bollywoodfeber var en del av avslutningen på Oslo World Music Festival som fant sted på forskjellige steder i hovedstaden 3-8 november 2009.

Stengt for kommentarer.