Battler for UNICEF

2. november 2009 14:06 av Uzma Rana 

X- Ray ungdomskulturhus arrangerte for første gang den 24. oktober dansbattle for UNICEF.

– Flere som jobber på kulturhuset deltar og jobber her i dag, forteller Carina Steiro fra X-Ray kulturhus. Hun hadde workshop i dancehall, en variant inspirert fra Jamaica som er en miks av afrofusion og andre afrikanske og karibiske danser. Hun leder blant annet dansegruppen Urban Tribe.

– Min gruppe Urban Tribe donerer penger hvert semester til noe som heter School of Africa. Derfor skal det denne gangen gå penger til barn i Asia nå, forteller Steiro.

Carina Steiro fra dansegruppen Urban tribe

Carina Steiro fra dansegruppen Urban tribe

–Dans er ideelt å bruke til innsamling av penger, det trekker til mange mennesker som er gira på å komme og danse. Steiro og de andre fra Kulturhuset så muligheten til samle inn penger for UNICEF. Arrangementet skiller seg fra tidligere battler i Norge fordi overskuddet går direkte til UNICEF.

Hun kan fortelle at mange av danselærerne har holdt på med dette i mer enn 16 år. De kommer alle fra X-Ray ungdomskulturhus.

–Dans er ikke ofte brukt i sammenheng med veldedighet, sier Steira. Dette er noe hun tror kommer til å vokse.

Fra klokken ellve var det på lørdagen mulig for alle å delta på gratis Workshops i fire dansestiler. Holdt av Carina fra Urban Tribe som tidligere var med på Norske talenter i Dancehall, Keskya fra Frankrike i Hip Hop, Jens fra Cre-8 i House og Navid som tidligere var med på Dansefeber i Breakdans.
Arrangementet holdt sted i Teatersalen i BUL.

Publikum kunne donere minimum 40 kroner i bøsser ved inngangen. Treningstøy og klær ble solgt til en billig penge, alt de fikk inn skulle gå til UNICEF.

Etter workshopene kunne de som ville melde seg opp i dansebattle og konkurrere med imponerende talenter.

The roots, James brown og andre mikset house låter dundret ifra høyttaleren.

Arrangører fra X-Ray ungdomskulturhus

Arrangører fra X-Ray ungdomskulturhus

Første battle med nye kategorier

– Jeg er kjempefornøyd alt gikk etter planen. Det var rundt 650 til 700 mennesker som var innom, forteller Mehdi Ashianti fra X-Ray ungdomskulturhus.

–Carina og jeg hadde lyst til å lage en spesiell battle som ikke lignet på noen andre, derfor valgte vi å samle inn penger for UNICEF, sier Ashianti som var konferansier under arrangementet. Han tilføyer at det blant annet var første gang det ble battle i House og Dancehall. Ashianti informerer med at pengene vil gå til barn i Filipinene og Indonesia.

– Vi fokuserer på dans og forsøker å trekke ungdommen vekk ifra negativitet som dop og andre kriminelle miljø. Siden det var ett ungdoms arrangement sider det i seg selv at det skulle være alkoholfritt, forteller Ashianti.

Battle konkurrenter i dancehall

Battle konkurrenter i dancehall

Navid varmer opp publikum før konkurransen

Navid varmer opp publikum

Stengt for kommentarer.