Huse tilbake på banen

20. januar 2009 9:17 av Cecilie Foss 

Kun seks måneder etter å ha født sin datter, gjør venstrebacken Camilla Huse comeback på landslaget og Røa.

– Det er en deilig jobb, med mulighet til å få være mye hjemme med barna, sier Camilla Huse.
Det som bare skulle være en redningsaksjon for Larvik utviklet seg plutselig til et comeback for Askim-jenta.
Venninnen og Larvik-spilleren Anne Haraldsen var grunnen til at Camilla kom tilbake på fotballbanen, bare tre måneder etter å ha født barn nummer to, Mille.

– Larvik kom med et godt tilbud til meg. Jeg hadde trent bra gjennom svangerskapet og i månedene etter, og kjente at kroppen var klar for litt fotball.

Så kom flere klubber og landslaget med tilbud. Etter å ha vært i tenkeboksen en stund takket hun ja til Røa og landslaget.
Røa var lenge uaktuelle for landslagsspilleren på grunn av avstanden, men vintertreninger i Vallhall løste det problemet for Huse, som er bosatt i hjembyen Askim.

– Røa har et godt samarbeid med landslaget, som sparer meg for mange timer ekstra i bil, dette var også en medvirkende faktor. I tillegg trives jeg skikkelig godt på laget og sammen med de andre jentene.

Får støtte fra familien
– Å få familien med på laget, var viktig for meg. Spesielt å få samtykke fra forloveden min Thomas, var avgjørende for videre satsing.
Både landslagsledelsen og Røa har gjort det mulig for Camilla å få med familien på samlinger og turer. Ellers så stepper mamma Anne inn og passer barna ved behov.

Røa-spilleren er motivert og klar for å trå til igjen.
– Målet for sesongen er vel å spille meg inn på førstelaget til Røa. Det er et godt lag, så det kan bli en tøff jobb. Jeg må bevise at jeg fortjener plassen på laget, skyter Huse inn. Hun satser også mot europamesterskapet i Finland i august. Hvis hun blir tatt ut, vil hele familien sitte på tribunen.

Huse tror dette er siste sesong, og vil avslutte sin lange karriere med stil. Hvis Røa gjentar fjorårssesongen med både serie- og cupgull, kan det bli en fin avslutning for Askim-jenta.
– Jeg har fått dispensasjon fra jobben på Mysen videregående til 2. november, så jeg bør nok være ferdig med fotballen til da. Men jentene på laget fortalte i går at hvis vi kommer til Champions league, så blir det i mai til neste år. Så vi får se, ler Huse.

Fornøyd sjef
Landslagstrener Bjarne Berntsen er glad Huse kommer tilbake på fotballbanen.
– Jeg synes det er veldig positivt at Camilla har bestemt seg for å gjøre comeback. Det er alltid kjekt når spillere kommer tilbake etter fødsel, sier Berntsen.
Berntsen forteller at landslaget prøver å legge ting til rette for spillere som blir mødre. Det er viktig at de føler de kan satse fotball selv om de får barn.

– Camilla var spesielt god i 2007 sesongen, både på landslaget og for klubben, så vi er veldig glad for å ha henne tilbake.

Lang karriere
Camilla Huse debuterte i eliteserien allerede som 17-åring for Athene Moss.
I 2002 gikk Huse til Kolbotn, her var hun med å spille semifinale i Champions league. Med Kolbotn tok hun blant annet tre seriegull, og ett NM-gull. Det var etter cupfinalen, hvor Kolbotn tok gull i 2007, Camilla Huse la fotballskoene på hyllen. Da hadde hun lagt over 400 eliteseriekamper bak seg.

På landslaget debuterte hun sent. Selv om hun hadde spilt noen J18 og U21 kamper, var det i 2006 Huse fikk sitt store landslagsgjennombrudd. Camilla spilte også i verdensmesterskapet i Kina, hvor Norge kom på en fjerdeplass. Hun rakk å få med seg 25 kamper, og fikk gullklokka november 2007.

Stengt for kommentarer.