En sammensatt festaften

2. oktober 2009 16:36 av Mona Jønvik 

Olavshallen fyller 20 år i år, og dette skal selvfølgelig feires. Direktør Grete Komissar lover en festspekket aften, med et bredt utvalg av gode artister og underholdere.

3.oktober skal jubileumskonserten finne sted i Store Sal i Olavshallen. Billettsalget går som smurt, og mange gleder seg nok til denne kvelden.

Bredt spekter
Når man skal arrangere en slik jubileumskonsert er det masse man må tenke på. Direktøren forteller at det ikke er noen enkel oppgave å finne artister, og det går mange timer i tenkeboksen før man bestemmer seg.
- Det viktigste var at vi fikk et bredest mulig spekter av artister, som også har vært med og preget Olavshallen iløpet av disse 20 årene, forteller hun.

Fra fiolin til rock
Denne kvelden skal by på mange ulike sjangre. Artister som Bjarne Brøndbo og Halvdan Sivertsen, i tillegg til fiolinspilling og tangodans, skal være med på å gjøre dette til en festaften uten sidestykke.
- Det er viktig at det er noe for enhver smak, og derfor har vi valgt mange ulike sjangre, forteller den entusiastiske direktøren.
Men selv om det er mange sjangre å se og høre denne kvelden, skulle direktøren gjerne hatt med flere.
- Jeg kunne blant annet tenkt meg å ha med korpsmusikk også, men det er ikke alt i denne verden man kan få, påpeker hun.
Hun sier at en konsert må heller ikke bli må bli for lang, og at noen ting må man dessverre legge fra seg.

TSO – 100 år
Trondheim symfoniorkester feirer selv jubileum i år. De er nemlig 100 år, og skal senere i høst ha sin egen konsert. De har imidlertid også takket ja til å spille på jubileumskonserten, og blir et viktig innslag i denne feiringen.
- TSO er og har vært en viktig del av Olavshallen i alle disse årene, da er det selvfølgelig naturlig at de også skal få være en del av vår feiring, smiler Komissar.

Positive svar
Grete Komissar sier hun har vært veldig heldig med postive svar fra stortsett alle artister hun har spurt om å delta.
- Jeg har nesten fått ja hos alle jeg har spurt, og dette synes jeg er moro. De vil gjerne stille opp på denne begivenheten, og dette viser hvor mye Olavshallen har betydd for dem.

Voksent publikum
Komissar tror nok at konserten i hovedsak vil trekke det mer voksne publikum, men håper allikevel at folk i alle aldre kommer for å få med seg denne begivenheten.
- Det blir en bra konsert med både erfarne og litt nyere artister og underholdere, så det er absolutt verdt å få med seg for alle, sier hun.

“Odin”
De tenkte langt og lenge, og lengre enn langt for å finne en konferansier som passet til å lede denne begivenheten. En ting var i alle fall sikkert, og det var at det måtte være en som kjente Olavshallen godt, og som var en “et kjent fjes” for publikum.
Valget falt på komiker og journalist Klaus Joakim Sonstad. Mange kjenner vi han fra duoen “ Are og Odin”, hvor han var den sistnevnte.
Grete Komissar er veldig fornøyd med valget, og tror ikke at folk vil ha problem med å ta han alvorlig.
- Klaus Joakim er en mann som både har morsomme og alvorlige sider, og som passer utmerket i konferansierrollen, forteller hun.
Hun legger også vekt på at dette skal være en kveld som skal inneholde mye humor og latter, og at det på denne måten blir en uhøytidelig kveld.

16 år
Grete Komissar har vært direktør for Olavshallen i 16 år, og har derfor opplevd mye spennende. Hun synes det er moro å se hvor populært konserthuset er, og med flere hundre oppsetninger i året har de ansatte ved konserthuset mer enn nok å henge fingrene i.
- Vi har ofte konserter og arrangementer som har opptil flere fullsatte forestillinger, og da gjelder det å holde tunga rett i munnen, ler hun.
Hun påpeker at det er masse som skal ordnes, og at hun jobber med det beste teamet som hver dag sørger for at Olavshallen skal kunne fortsette sin vante gang.

Noe for alle
Hun håper også at hun i årene som kommer vi oppleve både glede og latter i konserthuset som hun er så stolt av. Hun vil at Olavshallen skal være noe for alle, og at det skal inneholde noe for enhver smak. Hun gleder seg veldig til årets jubileumsfering, og lover publikum en konsert fullt av liv og glede. En sammensatt festaften.

Stengt for kommentarer.