Sindre og Zacharias første plate

24. september 2009 22:58 av Helle Køber 

Sindre Sannes

Sindre Sannes

Sindre Sannes (20) og resten av gutta i bandet Zacharias, har nå gikk ut sin første plate. De har tatt seg god tid

Musikken har alltid vært en stor del av Sidre Sannes liv, helt siden han var fem år. Nå er han vokalist og gitarist i bandet Zacharias. Spesielt storebroren Johan har alltid vært et forbilde når det kommer til dette. Hele familien er musikalske, de har sunget og spilt på instrumenter.

Sindre sitter i hjørnet av en mørkeblå barokkinspirert sofa, rett i ryggen og de lange beina i kors, på Tulins cafe i hans egen hjemby for øyeblikket Oslo. Biff-sandwitchen er i magen, de sorte firkantede brillene sitter stilfullt og uhøytidelig på nesen.

– Johan har ikke sittet å lært meg sang, og gitar alle disse årene. Men jeg satt alltid og fulgte med på hva og hvordan han gjorde ting, forteller Sindre.

Det var ikke før etter hvert, at Johan ble en vesentlig del av sindresmusikalske verden.

– Han har vært manager og er nå produsenten vår. Det var i hans platestudio vi fikk spille inn var første demo. I studioet kunne vi bruke den tiden vi trengte, og det har betydd mye for oss.

Zacharias startet med innspilling av demo, som sener førte til Ep, så plateutgivelse. Det var først etter to år med innspilling, at platen In The Maze kunne utgis.

Forandret syn på musikken

Sindre forteller at han har spilt i band siden tidlig på ungdomsskolen, de opptrådte på skoleavslutninger og liknende. Videregående stod for døren og ungdomsskolebandet Lumbagar splittet seg.

Hvorfor skilte dere lag?

– Vi vokste fra hverandre og jeg begynte på musikklinjen, Vågsbygd Videregående skole. Der ble jeg bare mer og mer hektet, på å holde på med musikken. Mitt personlige syn på musikken forandret og utviklet seg ganske mye. Jeg fikk øynene opp for flere sjangre. Og ble vanvittig inspirert til å ta med dette inn i min egen musikktilværelse, blande det med rocken.

Zacharias har flere ganger hatt gjestemusikere. De har blandet sin egen musikk med trompetsoloer og orgelmusikk.

Filosofien

– Jeg har en egen filosofi: Hvis jeg ikke liker en type musikk, er det fordi jeg ikke har hørt på den nok.

På musikklinjen møtte Sindre de han spiller med i Zacharias:  Håkon Øyen (bass og vokal), Mats “William” Wennerberg (gitar og vokal), og Mats Jakob Nesmann (trommer).

Hvordan dannet dere bandet?

– En dag kom det en inn i klassen, å spurte om non kunne tenke seg å spille på en konsert Amnesty Internasjonal skulle ha på torget i Kristiansand.

Vi hadde spilt litt sammen før, og takket ja til oppdraget. Vi synes det kunne være en fin måte å få sjansen til å spille, for et litt større publikum, pluss at saken var fin. Vi hadde alle hver vår engenkomponerte sang fra før av, så da spilte vi de fire sangene. Etter dette ble det liksom oss, og så bestemte vi navnet, siden har vi holdt sammen.

Hva er de største høydepunktene som medlem av bandet?

– Det må være Quart festivalen og Fjellparkfestivalen.

Varmet opp for Big Bang og backstadge

– Fjellparkfestivalen var kjempemessig, det var mye folk og god stemning. Her varmet vi opp for Big Bigbang og traff dem senere backstage. Det var en merkelig følelse å se dem sitte der. De største heltene mine,  jeg har alltid vært fan, sier han med et bredt smil.

Han fortsetter med å fortelle at på vei hjem den kvelden fikk de sitte på med bandet Animal Alfa som også er store.

– Det var rimelig kult! Jeg var nesten litt starstruck den kvelden.

Quarten

Zacharias opptrådte på Quart festivalen i Kristiansand for første gang i sommer.

– Det var storartet, det er jo en stor musikkfestival til å være i Norge. Litt mer publisitet og publikum, så det var veldig fint å ta med seg videre, sier han fornøyd.

Plata og kommende konsert

Release for plata, In The Maze, foregikk på Charlies Bar Kristiansand, i august. Det var tjukt med folk da bandet gikk på scenen.

– Noe vi setter virkelig pris på er det faste publikumet som alltid følger oss når vi spiller hjemme i Kristiansand. Det er nesten litt rørende.

Hva er planene og drømmene for framtiden?

– Det er jo stor forskjell på planer og drømmer, så jeg tror jeg må si at det å kunne leve av musikk er en drøm, smiler han.

– Planen må være å bli ennå bedre til å øve med bandet, men ikke stresse det gjør vi ikke. Det er også snakk om å starte innspilling til neste plate om ikke for lenge, vi liker å bruke tid på ting og finpusse. Men enn så lenge skal vi skrive låter og spille konserter. Prøve å få booket flere plasser å spille, og spille litt utenom storbyene.  Neste konsert blir faktisk her i Oslo på Verkstedet, det blir fredag  25. september . Vi håper at så mange som mulig vil komme, dette blir kult, sier han optimistisk.

Mer info om plata “In The Maze” og Zacharias:

Myspace: myspace.com/zachariasband
Blogg: http://zachariasband.blogspot.com
Plata på Spotify: http://open.spotify.com/album/2FgQSzB3ArogB2axkO1xOz
Plata på iTunes: http://tr.im/tODF

Stengt for kommentarer.